- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

23 березня 2019 р. у м. Харкові команда Полтавського юридичного інституту здобула перемогу у І Всеукраїнському турнірі із кримінального процесу

1 [1]

Захід був організований кафедрою кримінального процесу та оперативно-розшукової діяльності спільно з кафедрою кримінального процесу, за сприяння директорату Слідчо криміналістичного інституту та студентського самоврядування Університету. У Турнірі взяли участь 11 команд, що представляли Інститут прокуратури та кримінальної юстиції, Господарсько-правовий факультет, Слідчо-криміналістичний інститут, Інститут підготовки кадрів для органів юстиції України, Інститут підготовки юридичних кадрів для СБУ (дві команди), Військово-юридичний факультет, Міжнародно-правовий факультет (три команди) та Полтавський юридичний інститут.

Протягом чотирьох годин учасники подолали 3 тури інтелектуальних змагань: «бліц»-опитування, розв’язання практичного завдання та надання відповіді на теоретичне запитання підвищеної складності. До останнього, фінального туру, у якому необхідно було запропонувати розв’язок складного практичного завдання, пройшли три команди з найвищим результатом.

У результаті фінального протистояння бронзовим призером стала команда № 3 Міжнародно-правового факультету. Друге місце зайняла команда Інститут підготовки кадрів для органів юстиції. Перше місце та головний приз Турніру – кубок – здобула команда Полтавського юридичного інституту Університету у складі студентів: Катерини Зозулі, Ярослава Каландирця, Інни Коновалової, Анни Оскерко-Рославлєвої, Арміне Мелконян та Ярослава Галєєва.

Враженнями діляться студенти-переможці:

Каландирець Ярослав

Ярослав Каландирець: «Вперше – саме це слово ідеально підходить до більшості з вражень про участь в І Всеукраїнському турнірі з кримінально процесу. Вперше в житті побувавши в Харкові, я вперше за 3 роки навчання брав участь у заході настільки серйозного масштабу! Отримавши перемогу, розумієш, як важливо мати друзів, команду друзів, на яких можна покластися, які тебе підтримають, мати наставника, з яким не шкода навіть на кілька тижнів відмовитися від звичних розваг і знову згадати, як користуватися скайпом .  Заради високої мети – щасливих посмішок на наших обличчях, на обличчі переважно стриманого викладача, очікування якого, сподіваюсь, ми задовольнили і омріяної перемоги! Отримавши знання, які допомогли нам стати першими, неоціненний досвід ораторської майстерності перед журі з докторів наук, ми спіймали хвилю щастя, яка “зробила” наші вихідні і коштувала витрачених зусиль. Це було круто! Це все було НЕЗАБУТНЬО!»

 

 

 

Мелконян Армине

 

Арміне Мелконян: «Щодо моїх вражень, цей Турнір – одне велике враження, при чому включаючи і процес підготовки! Дорога до Харкова розпочалась о 4 ранку і була також сповнена доволі різноманітними емоціями і переживаннями. А вже в Харкові на вокзалі ми одночасно і розслабилися, і зрозуміли всю серйозність ситуації. Дуже переживали щоб не підвести наш Інститут!  Але все пройшло чудово! Надзвичайно багато причин сказати спасибі нашому викладачу: підготовка, підтримка, переживання і звичайно ж рівень Вашого відношення до нас❤! Ми були різні кожен окремо, але єдина мета нас надзвичайно з’єднала. Такі конкурси справді багато чого залишають по собі у свідомості кожного учасника. Це уміння працювати як єдине ціле, поважаючи і довіряючи одне одному, це досвід… Ми побачили, що великі зусилля приносять ще більший успіх!»

 

 

 

 

 

Зозуля Катерина

Катерина Зозуля: «Вражень від Турніру так багато, що можна знімати кіно на цю тему! Перше що спадає на думку, коли чую слова “Турнір з кримінального процесу”, це – атмосфера знань, яка панувала навколо. Коли ми були в цій атмосфері, ми розуміли, що тут зібралися кращі з кращих, а тому треба показати все на що ми спроможні. Наступне, це організація заходу і привітність всіх навколо, абсолютно всіх починаючи з охоронця, який зустрічав нас в університеті, закінчуючи учасниками команд. І найголовніше та найприємніше це безумовно досвід, який ми отримали! По-перше, це досвід роботи в команді – я вперше себе відчувала частинкою якогось одного великого механізму! По-друге, це досвід під назвою «конкуренція». На початку турніру, коли ми налаштовувалися на гру, у нас було три основних правила: 1. Ніколи не недооцінювати конкурента. 2. Вірити  і довіряти однин одному. 3. “Якщо ми приїхали за 142 км на турнір, то маємо докласти максимум зусиль, щоб кубок також проїхав 142 км, але вже у зворотному напрямі». P.S. Коли ми зрозуміли, що перемогли то емоцій було дуже багато починаючи з радості й закінчуючи сумом від того, що це все закінчилось…».

 

Галеев Ярослав

Ярослав Галєєв: «Коли їхали до Харкова о 4-й ранку були думки про те, як взагалі пережити це, бо ніколи раніше в такому участі не брав. Коли вже приїхали до Харкова і пішов сніг, зрозумів, що це буде дуже весело. А приїхавши на Динамівську почав ще більше хвилюватися, бо вразили 16 поверхів Альма-матер… Коли “Олімпійські ігри процесуалістів” розпочалися і за перші три тури ми змогли заробити максимум балів серед команд, почала брати певна гордість і радість, проте було рано радіти, бо попереду була фінальна баталія за кубок і після неї я зрозумів цінність перших трьох турів, які і дали нам переможний 1 бал. Загалом, це було реально круто!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оскерко Анна

Анна Оскерко-Рославлєва: «Будь-яке змагання – завжди кропітка праця, тривала підготовка. Але здобувши перемогу в І Всеукраїнському турнірі з кримінального процесу, усе це згадуєш з посмішкою. За ці дні підготовки та власне турніру наша команда Полтавського юридичного інституту стала такою згуртованою, якою не стають футбольні команди за роки тренувань. Дуже приємно розуміти, що ти причетний до чогось більшого, ніж просто буденне навчання, відвідування занять. Такі досягнення мотивують та надихають на подальші дії й звершення. Хочеться подякувати організаторам за чудовий досвід, учасникам команди за взаємодопомогу, дивовижну атмосферу й чудовий настрій, науковому керівнику – за віру в нас!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Processed with VSCO with a6 preset

Інна Коновалова: «Хочеться подякувати Національному юридичному університету за можливість брати участь у таких заходах, нашому тренеру Івану Андрійовичу – за знання, всім колегам з інших команд – за досвід, ну а своїй команді Полтавського юридичного інституту – за спільну командну гру та підтримку! І скажу ще одне: дуже круто вивчати те, що дійсно подобається тобі! Наша команда – фанати своєї майбутньої професії! Сподіваємося, що попереду дуже багато перемог та вершин!»