- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Викладач Інституту Любченко О.О. взяв участь у семінарському занятті при Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області з власною доповіддю

Міністерство юстиції України продовжує реалізовувати загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО!». В рамках проекту стартував 2-й етап кампанії «Я маю право голосу». Метою кампанії є підвищення рівня обізнаності виборців щодо виборчих прав, механізмів їх реалізації та захисту; інформування про порядок здійснення виборчих процедур. В рамках 2-го етапу до 15 квітня включно виборці мають право звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців з заявою для зміни місця голосування або внести (змінити) інформацію про себе у списку виборців. До 18 квітня 2019 року можна змінити місце голосування або внести (змінити) інформацію про себе у списку виборців у судовому порядку шляхом подання адміністративного позову про уточнення списку виборців до місцевого загального суду за місцезнаходженням  виборчої дільниці. Виборець, не здатний самостійно пересуватися, має право голосувати не у приміщенні для голосування, а за місцем перебування. Таку заяву необхідно подати до дільничної виборчої комісії не пізніше 20 години останньої п’ятниці перед днем виборів, тобто до 19 квітня», – сказала Дар’я Бриндак, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, відкриваючи 09.04.2019 постійно діючий семінар при Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування м. Полтави та Полтавської області.

Під час семінару здійснено перегляд відео-роликів Міністерства юстиції України «Гусь продовжує йти на вибори», який став родзинкою заходу, та акцентувано увагу присутніх на кримінальній відповідальності за фото-, відео зйомку заповнених виборчих бюлетенів.

У заході взяли участь представники Головного управління ДФС у Полтавській області, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У межах семінару асистентом кафедри конституційного, адміністративного, екологічного та трудового права Полтавського юридичного інституту Олексієм Любченко разом із учасниками семінару було проаналізовано конституційно-правові засади організації органів публічної влади України.

Також під час заходу обговорювалися актуальні питання щодо оподаткування доходів, отриманих фізичною особою-підприємцем (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування); питань фінансування галузі охорони здоров’я та останніх змін в законодавстві.

Учасники семінару отримали інформаційне видання Міністерства юстиції України «Юстиція відкрита для людей», буклети  Міністерства юстиції України «Пам’ятка виборця», «Вибори без порушень», «Як змінити місце голосування», плакати «Дорожня карта виборця», «Вибори без порушень», буклети Головного територіального управління юстиції у Полтавській області та щомісячну юридично-просвітницьку газету «Правовий вісник».