- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

25 квітня 2019 року на базі Полтавського юридичного інституту відбувся круглий стіл, підготовлений асистентом кафедри цивільного, господарського і фінансового права Губановою О.В., на тему: «Новели сімейного законодавства у сфері аліментних зобов’язань: теорія та практика застосування»

25 квітня 2019 року на базі Полтавського юридичного інституту відбувся круглий стіл, підготовлений асистентом кафедри цивільного, господарського і фінансового права Губановою О.В., на тему: «Новели сімейного законодавства у сфері аліментних зобов’язань: теорія та практика застосування», на якому присутні мали можливість ознайомитися з останніми законодавчими змінами, що стосуються порядку та способів стягнення аліментів на утримання дитини.

Свої доповіді на засіданні круглого столу представили студенти 2 курсу Полтавського юридичного інституту, які обрали дисципліну «Сімейне право» як вибіркову. До роботи круглого столу залучилися також і практикуючі юристи, зокрема заступник начальника управління – начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Токарєва Л.Л., головний державний виконавець Київського ВДВС м. Полтава ГТУЮ у Полтавській області Тихонов О.О., адвокат Процай В.М.

Токарєва Л.Л. розповіла присутнім про останні пілотні проекти Міністерства юстиції України у сфері сімейних правовідносин. Тихонов О.О. розкрив механізм виконання судових рішень у справах про стягнення аліментів на утримання дитини. Адвокат Процай В.М. поділився досвідом представництва інтересів у зазначеній категорії справ.

Жвавою виявилася дискусія під час обговорення одного судового наказу, виданого Ленінський районним судом м. Полтави, щодо законності останнього в питанні визначення розміру аліментів на утримання дитини, та можливостей дій боржника по зменшенню їх розміру.

Круглий стіл став прекрасним майданчиком зустрічі, де відбувся  обмін досвідом досвідчених юристів і молодого покоління студентів-правників, та важливим доповненням тих теоретичних знань, які отримали студенти в рамках вивчення дисципліни «Сімейне право».