- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Звернення директора Інституту О.М. Лемешка з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні ветерани, викладачі, співробітники та студенти!

Щиро вітаю вас із Днем пам’яті та примирення і Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

111 [1]

Усе тихішим стає відлуння тривожної грози Другої світової війни, залишають нас учасники та свідки тих трагічних подій. Однак в пам’яті нації, мов у генетичному коді, назавжди закарбувалися спогади про надлюдські страждання й випробування, які випали на її долю, про незламність духу та волю до життя. Саме завдяки цьому ми, українці, пам’ятаємо, що життя безцінне, але Батьківщина ще дорожча; що для спільної перемоги важливий внесок кожного; що війна не шкодує нікого, не зважає на чини і заслуги… Не забуде Україна своїх дітей, які загинули в роки війни та яких примусово вивезли за межі Батьківщини, багатьом із них вже не судилося повернутися.

Друга світова раз і назавжди змінила хід історії людства. Досягнута ціною життя десятків мільйонів людей у запеклих боях, неймовірним трудовим подвигом Славна Перемога навіки залишиться символом невмирущого народного героїзму, високого патріотизму і безмежної любові до рідної землі. Нехай і надалі ця визначна дата нагадує нам про те, що збереження миру є запорукою розбудови незалежної України.

Бажаю вам миру, добра і злагоди, міцного здоров’я, родинного затишку, благополуччя й наснаги для нових трудових здобутків на благо України!

Директор Інституту О.М. Лемешко