- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

ЯРМАРОК ВАКАНСІЙ У ПОЛТАВСЬКОМУ ЮРИДИЧНОМУ ІНСТИТУТІ – ЗАХИСТ БІЗНЕСУ, ПРОБАЦІЯ, БІОПАЛИВО ТА ІНШІ STARTUP-ПРОЕКТИ

13 червня 2019 року у Полтавському юридичному інституті ініціативні студенти магістратури та бакалаврату взяли участь у традиційному заході, який вже відбувається четвертий рік поспіль – Ярмарку вакансій. На заході були присутні керівники органів публічної влади, підприємств, установ і організацій, представники громадських організацій.

У Ярмарку взяли участь: начальник Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Чувпило Вадим Вікторович, голова Полтавського головного територіального відділення Антимонопольного комітету України Книш Віктор Миколайович, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Тараторін Володимир Никандрович, заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Міністерства юстиції України з питань виконавчої служби Коноз Віталій Миколайович, начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Полтавській області Андрієнко Наталія Володимирівна, т.в.о. начальника управління кадрового забезпечення ГУНП в Полтавській області Єфімов Олександр Олександрович, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Клименко Ігор Володимирович, головний спеціаліст Полтавської митниці ДФС України Лобач Катерина Павлівна, головний спеціаліст управління Державної міграційної служби у Полтавській області Терещенко Наталія Сергіївна, керівник юридичного департаменту ТОВ «Консалт стафф» Каніна Анна Володимирівна, фахівець відділу працевлаштування комунальної установи «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради Вовк Ілона та юрисконсульт Калюжний Костянтин, юрист ПП «Полтавське бюро технічної інвентаризації «Інвентаризатор» Романенко Олеся Миколаївна та інші.

Розпочав захід з офіційної промови Лемешко Олександр Миколайович – директор Полтавського юридичного інституту, кандидат юридичних наук, доцент. У вступному слові Олександр Миколайович привітав гостей та учасників заходу й побажав усім плідної роботи.

Після цього учасники перейшли до презентації StartUp-проектів юридичних фірм (5 команд студентів магістратури та бакалаврату).

Початок цьому етапу Ярмарку поклали студенти команди New Agro Energy (Зибін П.В., Гомля І.А., Микитенко Д.О., керівники – Батигіна О.М., Божко В.М.) із виступом на тему «Біопаливо з рослин: міфи чи правова реальність?», під час якого окреслили проблематику законодавчого закріплення обігу біопалива з рослин, напрямки розвитку відповідної сфери та презентували свої авторські пропозиції щодо відкриття бізнес-проекту у цьому напрямку.

  [9]

Другим став проект команди LEXORUM (Чирвон О.С., Житнік І.М., керівники – Шимко А.Р., Шевчик О.С.). У межах презентації на тему «Юридичний супровід суб`єктів господарювання» було акцентовано на актуальних питаннях існування інституту корпоративного договору та перевагах його застосування, використанні індивідуального та модельного статутів. Виступ студентів викликав жваву зацікавленість.

Команда L&L Solicitors, яка виступала наступною, темою проекту обрала «Why arbitration is the best way to resolve commercial disputes?». Однією із «родзинок» виступу команди стало представлення змістовної презентації щодо складної та водночас важливої тематики комерційних спорів англійською мовою.

  [14]

Між виступами студентів відбулось урочисте підписання Меморандуму про співробітництво між Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області та Полтавським юридичним інститутом Національного юридичного Університету імені Ярослава Мудрого. Начальник Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області Чувпило Вадим Вікторович привітав учасників Ярмарку, висловив сподівання на плідну співпрацю з Інститутом та зазначив, що управління Держгеокадастру потребує спеціалістів високого рівня.

Надзвичайно інформативний проект підготувала також і команда Line of Defence (Ковшик О.І., Телегін Е.М., Лисенко А.В., керівники – Панасюк О.А., Гринько Л.П.) на тему захисту бізнесу у кримінальному провадженні. Студенти наголосили на критичних ситуаціях, які можуть траплятися під час провадження власної справи у наш час, необхідності та важливості юридичного захисту бізнесу.

Інститут пробації як основний шлях ресоціалізації правопорушників став темою проекту команди Probation is our novation (Ситнік Д.Р., Герасименко А.А., Тимченко К.О., керівники – Бражник А.А., Гнатюк А.Ю.). Автори доступно та цікаво донесли основну тезу свого виступу та презентували власне бачення вдосконалення інституту пробації.

Після презентації заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Міністерства юстиції України з питань виконавчої служби Коноз Віталій Миколайович висловив щире захоплення участю у такому заході, подякував керівництву Інституту за співпрацю та якісну підготовку кадрів, розповів про основні напрямки діяльності відомства, а також про політику прийому молодих кадрів. Окремо щодо можливості подальшого працевлаштування в органах поліції повідомив представник ГУНП у Полтавській області.

На завершення заходу потенційні роботодавці поспілкувалися з авторами проектів щодо можливості подальшого стажування та працевлаштування.

Захід пройшов у позитивній атмосфері, кожен мав можливість дізнатись для себе щось нове, а потенційні абітурієнти, студенти першого курсу та студенти коледжу, які також завітали на захід, отримали можливість розширити свій кругозір щодо багатоманіття юридичної професії.

Щиро вдячні за слова напуття від шановних гостей, які надихнули студентів на більш наполегливу працю для подальшого професійного становлення та розвитку!

До зустрічі на Ярмарку вакансій 2020!