- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Полтавський юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого займає 2 місце у рейтингу якості освітніх послуг закладів вищої освіти України!

Полтавський юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого займає 2 місце у рейтингу якості освітніх послуг закладів вищої освіти України.

До уваги пропонуються дослідження щодо якості освіти та освітніх послуг за результатами стандартизованих освітніх вимірювань 2018 року. Ця публікація розроблена та видана у межах проекту «Удосконалення юридичної освіти та освіти з прав людини» Координатора проектів ОБСЄ в Україні у співпраці з Міністерством освіти і науки України та МГО «Універсальна екзаменаційна мережа» (UEnet).

У публікації «Стандартизовані освітні вимірювання 2018 року у вищій юридичній освіті [1]» відповідно до аналітичних досліджень надається результат розрахунку рангу освітньої послуги за спрощеною методикою. У зв’язку з розумінням грубості методики, не докладалось екстраординарних зусиль для збору найповнішого з можливих набору даних, тож кількість осіб, по яких вдалось співставити результати ЗНО до навчання на правничому бакалавраті з результатами блоку Право ЄФВВ після завершення бакалаврату склала всього близько 8 тисяч осіб.

В таблиці надано точну кількість осіб, чиї освітні успіхи було враховано в розрахунку якості освітньої послуги конкретного ЗВО. За цією колонкою можна оцінювати репрезентативність розрахунку для кожного конкретного ЗВО (порівнюючи з даними з інших таблиць).

Довідково надано таку інформацію:

Ці дані стосуються лише осіб, взятих до розрахунку, тому величини в цій таблиці можуть незначним чином відрізнятись від відповідних загальних даних по ЗВО з інших таблиць в цьому документі. В таблиці не представлено ЗВО, по яких кількість осіб в розрахунку була меншою 12.

Враховувались лише бакалаври права (перехресний вступ не враховувався). Відсортовано за значенням процентильного рангу (остання колонка) в порядку зменшення.