- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

7 жовтня 2019 року в межах програми академічних обмінів до Полтавського юридичного інституту завітала кандидатка юридичних наук, доцентка кафедри адміністративного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого – Бойко Ірина Володимирівна.

7 жовтня 2019 р. в межах програми академічних обмінів, запровадженої ОБСЄ, в Полтавський юридичний інститут завітала  кандидатка юридичних наук, доцентка кафедри адміністративного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Бойко Ірина Володимирівна.

І.В. Бойко прочитала лекцію на тему «Ідея адміністративної процедури в сучасному українському праві». У результаті спілкування студенти дізналися про сутність адміністративної процедури як форми зв’язування публічної влади приписами законів, про розвиток адміністративно-процедурного законодавства в європейських країнах та про ті кроки, що здійснюються в Україні для запровадження ефективного механізму реалізації приватними особами належних ним суб’єктивних публічних прав.

Було окреслено основні принципи, що мають бути закладені в закон про адміністративну процедуру для того, щоб забезпечити європейські стандарти відносин публічної адміністрації з приватними особами.

Особливу зацікавленість студенти проявили до питань правового регулювання адміністративного провадження з великою кількістю осіб, відкликання і скасування адміністративних актів.