- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Викладачі Полтавського юридичного інституту беруть участь у Програмі академічних обмінів

04 жовтня 2019 року в рамках реалізації програми академічної мобільності ОБСЄ до юридичного факультету Запорізького національного університету завітав завідувач кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, доктор юридичних наук, доцент Іван Тітко. Метою його візиту стало проведення лекції «Властивості доказів у кримінальному процесі» для студентів 4 курсу юридичного факультету ЗНУ.

У своїй лекції, яка супроводжувалась відеопрезентацією, Іван Тітко розібрав конкретні кейси – відомі кримінальні справи, під час яких у суду виникли питання щодо наданих доказів. Він нагадав студентам, що докази, аби їх зарахували під час судового процесу, мають відповідати таким критеріям, як належність, допустимість, достатність і достовірність. На конкретних прикладах він детальніше розглянув кожен із вказаних критеріїв.

Студенти ЗНУ взяли активну участь в обговоренні запропонованих їхній увазі кейсів. А після завершення лекції скористалися можливістю поставити лектору низку запитань щодо прослуханого на лекції матеріалу. Іван Тітко відзначив їхню активну роботу й подякував майбутнім правникам за плідну співпрацю. Своєю чергою, викладач Ія Пелех від імені всіх присутніх на заході подякувала почесному гостю за цікаву й змістовну розповідь.

До речі, Іван Андрійович зазначив, що вже вдруге бере участь в програмі академічного обміну від ОБСЄ. Минулого разу він, завдяки участі в цій програмі, зміг поспілкуватися зі студентами з Чернівців й Івано-Франківська.    

При цьому в обох містах він побував вперше. Цього року він у рамках реалізації програми вперше завітав до Запоріжжя. І саме місто, й Запорізький національний університет, і студенти юридичного факультету справили на нього дуже приємне враження.