- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

7 жовтня 2019 року в рамках співпраці між Полтавським юридичним інститутом та Полтавською обласною бібліотекою для юнацтва ім. О. Гончара проведено правоосвітній та профорієнтаційний захід

“Знати свої права, служити праву, захищати право!” Під таким гаслом 7 жовтня 2019 року доц. кафедри конституційного, адміністративного, екологічного та трудового права Полтавського юридичного інституту Полховська І.К. разом зі студентом четвертого курсу Галєєвим Я. провели розширене засідання правознавчого учнівського клубу «Феміда» для школярів 10 класу Полтавської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 38. Захід був проведений на базі Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара та присвячений прийдешньому Дню юриста. Так, доц. Полховська І.К. розповіла про значущість професії юриста в сучасному світі, наголосила на важливості загальної правової культури молоді, їх активної громадянської позиції. Галєєв Я. на прикладі конкретної судової справи провів бесіду-презентацію про булінг, його ознаки, склад правопорушення та специфіку притягнення до відповідальності.

 

Учні були ознайомлені з умовами та стандартами навчання в Полтавському юридичному інституті та запрошені на екскурсію до ПЮІ.