- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

У Полтавському юридичному інституті відбувся семінар з підвищення кваліфікації для адвокатів, стажистів та помічників адвокатів

У суботу, 28 вересня, на базі Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся семінар з підвищення кваліфікації, проведений Радою адвокатів Полтавської області. Спікерами заходу стали викладачі Університету.

Відкрив захід Голова Ради адвокатів Полтавської області Скукіс Володимир Францісович. Він привітав учасників семінару, оголосив регламент заходу та побажав учасникам плідної роботи, гарного настрою та продуктивного спілкування.

Спікер Гнатюк Андрій Юрійович, к. ю. н., асистент кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін, адвокат, виступив з темою «Арешт майна у кримінальному провадженні». Андрій Юрійович розкрив сутність арешту майна у кримінальному провадженні й акцентував на окремих аспектах його накладення та скасування.

Наступний доповідач Гриценко Галина Григорівна, к. ю. н., доцент кафедри цивільного, господарського та фінансового права, адвокат, поспілкувалася з учасниками на тему «Зміни в законодавстві України, які регулюють кредитні правовідносини». У межах презентації вона проаналізувала зміни в законодавстві, які регулюють кредитні правовідносини крізь призму нормативно-правових актів, які вже набрали чинності у 2019 році, які набудуть чинності цьогоріч, а також рішень ухвалених парламентом України ХІ скликання.

Спікер Овчаренко Олена Миколаївна, д. ю. н., доцент кафедри адвокатури Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого у межах семінару з підвищення кваліфікації розповіла про «Дисциплінарну відповідальність адвоката». Науковець навела актуальну статистику, приклади судової практики та розкрила типові питання, з якими стикаються адвокати у відповідній сфері безпосередньо у практичній площині.

Усі запропоновані теми відзначались високим ступенем актуальності з практичної точки зору, викликали запитання та дискусії. Загалом, захід пройшов у активній, працьовитій атмосфері та зібрав понад 250 осіб.

Дякуємо організаторам та усім учасникам заходу. До нових зустрічей!