- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

8 жовтня студенти першого курсу Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого разом із кураторами – Любченко М. І. та Зубом О. Ю. відвідали Полтавський апеляційний суд

Прес-секретар суду Олена Волошко зустріла студентів, розповіла про історію будівлі суду, роз’яснила правила поводження в суді. Після цього студентів запросили до залу судових засідань та прочитали цікаву лекцію, присвячену особливостям діяльності суду. Зокрема, Олена Волошко розповіла студентам про судову реформу, проінформувала щодо вимог до претендентів на посаду судді місцевого та апеляційного судів, про вимоги до суддів в інших державах.
Крім того, студенти поспілкувалися із помічником судді – Наталією Двірник, яка розповіла про особливості роботи помічників суддів та звернула особливу увагу присутніх на те, що для правника дуже важливо вміти грамотно, послідовно, точно та правильно викладати свої думки, працювати з документами. Також до слова була запрошена начальник відділу персоналу – Олена Мараховська. Вона ознайомила студентів із правовим статусом державного службовця, розповіла про категорії посад державних службовців тощо.
Студенти із зацікавленістю слухали доповідачів, задавали питання, цікавилися особливостями розгляду справ саме апеляційними судами. Підсумовуючи, висловлюємо щиру вдячність колективу Полтавського апеляційного суду за теплий прийом і цікаву лекцію, та вітаємо із Днем юриста.