- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Зустріч міністра юстиції України Павла Петренка і заступника міністра Гії Гецадзе зі студентами Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та інших юридичних навчальних закладів міста Полтави

29 травня 2015 року в Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбулася зустріч міністра юстиції України Павла Дмитровича Петренка і його заступника Гії Гізойовича Гецадзе зі студентами Полтавського юридичного інституту та інших юридичних навчальних закладів міста Полтави. У заході також взяли участь доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, директор Полтавського юридичного інституту Наталія Олександрівна Гуторова, начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Станіславівна Пашко, заступники начальника управління – начальник управління державної виконавчої служби Олег Вадимович Тимченко і начальник управління державної реєстрації Людмила Миколаївна Григор’єва.

Під час діалогу Павло Петренко розповів про заходи з реформування системи органів юстиції, впровадження інституту приватних судових виконавців, протидію корупції, проблеми у роботі Центрів з надання адміністративних послуг і новації, що спрощують ситуацію в найбільш проблемному напрямку – реєстрації бізнесу, – про он-лайн послуги Мінюсту. Для вдосконалення порядку використання електронних сервісів, у тому числі для одержання інформації, передбачається впровадження реєстрації клієнта не за електронним цифровим підписом, а за номером банківської платіжної картки.

За словами міністра, однією з ключових реформ у системі юстиції є передача повноважень із надання адміністративних послуг місцевим органам влади, оскільки вони здійснюють тісний зв’язок з усіма членами громади. Разом із цим, додав Павло Петренко, буде дебюрократизовано і демонополізовано сферу надання адміністративних послуг для підвищення їхньої якості. Повноваження щодо реєстрації бізнесу та нерухомості передадуть місцевим органам влади, нотаріусам і акредитованим банкам.

Гія Гецадзе звернув увагу студентів на необхідність займати активну позицію в громадському житті та, провівши власний експеримент, довів усім присутнім, що сучасний юрист повинен мислити широко, виходячи за усталені межі.

Міністр юстиції та його заступник закликали майбутніх фахівців брати участь у конкурсах на заміщення вакантних посад (конкурси проводяться в територіальних органах юстиції). Зокрема, Павло Петренко зазначив, що в перспективі планується підвищення заробітної плати державним службовцям за принципом «реальна оплата за реальні послуги».

Викладачі та студенти Полтавського юридичного інституту дякують міністру юстиції України Павлу Дмитровичу Петренку і його заступнику Гії Гізойовичу Гецадзе за дуже цікаву та інформативну зустріч!