- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Стартувала школа медичного права під керівництвом доктора юридичних наук, професора кафедри цивільного, господарського і фінансового права Пашкова Віталія Михайловича

3 вересня 2021 року відбулося перше семінарське заняття з медичного права у студентів групи ПІ-44 четвертого курсу. В рамках цього заняття був проведений круглий стіл з проблем використання «COVID сертифікатів», оскільки, на сьогоднішній день, в умовах пандемії COVID-19, актуальним залишається питання вакцинації. Доповідь з цього приводу підготувала студентка Пінчук Аліна. У своїй роботі вона дослідила умови видачі та необхідність отримання такого документа, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування чи одужання від цієї хвороби, описала структуру внутрішнього та зовнішнього сертифікатів, пояснила різницю між електронним COVID сертифікатом та міжнародним свідоцтвом про вакцинацію.

Студентка підготувала презентацію, яку за бажання, можна переглянути нижче. Під час доповіді, вона заохотила інших студентів своєї групи вступити в дискусію стосовно того, чи є вакцинація порушенням прав людини, та щодо значимості цієї процедури в цілому.

Презентація: COVID сертифікати [1]