- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

5 жовтня 2021 року у Полтавському юридичному інституті вже традиційно відбувся «Фестиваль правничих професій»

Метою даного заходу є популяризація професії юриста, підвищення її іміджу у суспільстві та ознайомлення учасників із особливостями різних спеціальностей юридичних професій.

Для участі у фестивалі були запрошені представники кінологічної та вибухотехнічної служби, криміналісти, працівники патрульної поліції, поліції охорони та центру безоплатної правової допомоги.

Криміналісти дали присутнім змогу ознайомитись із своєю пересувною лабораторією та обладнанням, і розгорнуто розповіли про те, як воно працює.

Працівники патрульної поліції та поліції охорони продемонстрували учням роботу алкотестеру, а також дали приміряти на себе обмундирування для охоронних структур та поліції.

Представники центру безоплатної правової допомоги розповіли школярам про особливості роботи центру та відповіли на всі питання, що їх цікавили.

Справжньою родзинкою Фестивалю стали виступи кінологів зі службовими собаками, які продемонстрували присутнім загальні команди та затримання злочинця за допомогою службової собаки. Неабияке захоплення в гостей заходу викликав виступ фахівців вибухотехнічної служби, які на очах учасників знищили потенційно небезпечну знахідку.

Фестиваль відвідали учні старших класів з 19 шкіл міста Полтави, села Розсошенці, та смт. Диканьки. Всіх бажаючих було запрошено на екскурсію навчальними корпусами та територією інституту, та надано інформацію про умови вступу.

Захід пройшов в атмосфері жвавого спілкування, активності та гарного настрою.