- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Відкриття зали для проведення модельних судових засідань

7 жовтня відбулося відкриття зали для проведення модельних судових засідань. Під керівництвом викладачів кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін Бражника Андрія Анатолійовича та Гнатюка Андрія Юрійовича було підготовлено проведення практичного заняття для студентів групи 41 ПЮІ, у рамках якого студенти мали спробували себе у ролі учасників судового засідання,  під час якого мало вирішуватися питання  про обрання запобіжного заходу.

Перед проведенням модельного засідання зі вступним словом звернувся директор Полтавського юридичного інституту Криницький Ігор Євгенович, який привітав усіх присутніх із відкриттям у Полтавському юридичному інституті зали судових засідань та  наголосив на тому, що проведення занять у цій залі у такому форматі максимально наближує майбутніх фахівців до практичних умов та сприяє формуванню у них професійних навичок.

Після цього було проведено модельне судове засідання, в ході якого студенти – «учасники судового провадження» жваво відстоювали власні процесуальні позиції. З метою досягнення оптимального рівня занурення студентів у рольову гру, організатори заходу запланували  відкритий фінал, за якого результат розгляду клопотань не був наперед визначений, а залежав лише від обґрунтованості позиції однієї із сторін процесу. Після завершення модельного засідання, викладачі провели його аналіз із групою.

Відтепер, зала судових засідань, яка розташована у аудиторії № 507 корпусу «Б»,  відкрита для всіх учасників учбового процесу, які мають змогу отримувати та відточувати професійні юридичні навички в умовах, що наближені до реальних. Ласкаво просимо!