- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Шановні студенти, аспіранти, викладачі та співробітники!

960x504-14

Щиро вітаю вас із Всесвітнім Днем вишиванки – одного з найяскравіших національних символів України!

Саме вишита сорочка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь, поєднання материнської любові, щасливої долі та сміливості українського народу. Вона втілює в себе генетичний код кожного українця, генетичний код всієї нашої нації!

Це унікальне свято, коли українці згадують своє коріння, свою історію, віддають шану своїм предкам і передають любов до України своїм нащадкам.

Сьогодні непростий час. Ворог намагається знищити все українське – нашу культуру, нашу мову, нашу пам’ять. Але ми сильні в єднанні, зі славною історією, із традиціями, культурою і незламною волею вільних людей. Ми переможемо і відбудуємо нашу прекрасну Україну.

Вишиванка у нашій боротьбі за свободу та незалежність робить нас сильнішими, оберігає своєю силою, дарує тепло і надію, пробуджує патріотичні почуття. Сьогодні її одягають у напівзруйнованих будинках після обстрілів, в окупації, ризикуючи життям, в інших країнах, куди українців вигнала війна. До свята долучаються усі бажаючи по всьому світу,  одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка. Хтось робить це багато років поспіль, а дехто вперше, гостро відчуваючи таку потребу.

Нехай День вишиванки зітре кордони і об’єднає українців по всьому світу, а мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення. Бажаю зміцнення української ідентичності заради процвітання сильної, незламної, сміливої та вільної України!

Наша університетська родина шанує цей день, гуртується навкруг українських традицій і долучається до традиційних святкувань! Одягайте свої вишиванки та нехай весь світ побачить, як прекрасна наша країна і її символи!

Слава Україні!

Ректор Університету

Анатолій ГЕТЬМАН