- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Шановні студенти, аспіранти, викладачі, науковці, щиро вітаю вас із Днем науки!

960x504-16

Кожен із вас свідомо пов’язав своє професійне життя з юриспруденцією у бажанні змінювати на краще країну і суспільство, виховувати майбутні покоління у повазі до закону, вчити і навчатися у вільній прогресивній державі, яка міцно тримає курс на демократію й верховенство права.

Наука як прояв неспинного розвитку людства покликана об’єднувати інтелектуалів світу у пошуках вирішення глобальних проблем, покращувати якість життя кожного, віднаходити шляхи порозуміння у будь-яких ситуаціях. Вона є маркером зрілості суспільства й одночасно рушійною силою для перетворень у кожній галузі діяльності людини.

Починаючи зі шкільних олімпіад і аж до професорських сивин, науковець завжди залишається допитливим, прискіпливим, здатним здобувати й передавати знання у будь-якому віці. Сьогодні ж, у жорстокий час війни, ви здобули ще одну рису – незламність у своєму справедливому бажанні жити і працювати на благо України. Пишаюся тим, що колектив Університету пройшов це випробування сміливо, стійко, гідно. Робота не припиняється ні на мить: проводяться наукові заходи різних рівнів, здійснюються дослідження, публікуються результати фундаментальних наукових досліджень та навчальні підручники. Нещодавно було оголошено нові склади науково-консультативних рад при Верховній Раді України, Конституційному суді України, де переважаюча кількість членів – це представники нашого Університету.

Щиро вдячний вам, шановні науковці, за наполегливу працю, невичерпність ідей, за міцну громадянську позицію й добру славу Університету.

Бажаю вам миру, благополуччя, здоров’я, наснаги, креативності у наукових пошуках, нових здобутків на професійній ниві.

Уклінно дякую й нашим воїнам-захисникам, які затято нищать ворога на фронті, щоб кожен із нас міг вільно жити і працювати на своїй землі.