- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Викладач ПЮІ Любченко О.О. разом із представником Головного територіального управління юстиції у Полтавській області відвідали СШ № 3

26 лютого 2018 року викладач Полтавського юридичного інституту, асистент кафедри кримінального та адміністративного права і процесу Олексій Любченко разом з представниками Головного територіального управління юстиції в Полтавській області провів лекцію під назвою «Я маю право на освіту» для учнів Полтавської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 у межах проекту «Я маю право» Міністерства юстиції України.

Під час зустрічі зі школярами спікер підняв питання конституційних прав, свобод та обов`язків людини і громадянина, зокрема гарантованого Основним Законом України права на освіту, доступно розмежував поняття загального, спеціального та індивідуального статусу особи. Розкриваючи тему лекції, викладач крізь призму поколінь прав людини розповів слухачам про право на освіту, соціальні та юридичні передумови виникнення та, відповідно, законодавчого закріплення можливості кожної людини здобувати освіту.

Олексій Любченко зазначав, що різноманітність і невичерпність належних кожній особі прав та вміння їх відстоювати є запорукою розвитку індивіда у демократичній та соціальній державі; розказав про деякі шляхи і способи ефективного захисту своїх інтересів та поспілкувався з учнями щодо їх подальших планів у сфері їх майбутнього навчання та праці.

Важливим у заході стала побудова комунікації між спікером та слухачами – молодь із цікавістю дізнавалась про їхні невід`ємні права та свободи, ставили питання та долучались до діалогу. Тема прав, особливо права на освіту, зацікавила старшокласників, яким вже у недалекому майбутньому доведеться складати зовнішнє незалежне оцінювання та проходити вступну кампанію у вищі навчальні заклади.

Захід пройшов у неформальній, довірливій атмосфері з представниками молодого покоління, яке прагне до нових знань.

Полтавський юридичний інститут висловлює вдячність Полтавській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3, і особливо її учням за теплий прийом та плідний діалог, Головному територіальному управлінню юстиції за можливість взяти участь у масштабному освітньому проекті, сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

RpDwpCeVlAA (1) [1]

fs73pu5LRhU [2] O8M87-b-09M [3]