- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Представники Полтавського осередку Ліги студентів АПУ зустрілися з прокурором за чашкою кави

Наталія Лець, яка виконує обов’язки начальника управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області, зустрілася з представниками Полтавського осередку Ліги студентів Асоціації правників України. Прокурор та студенти 1-3 курсів Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, спілкувалися в неформальній обстановці за чашкою кави. 

DSC_0793(1) [1]

Одним із аспектів обговорення стала роль процесуального керівника в розслідуванні кримінальних проваджень та наявне навантаження.

За словами в. о. начальника управління, наразі під процесуальним керівництвом прокурорів Полтавщини перебуває понад 38 тисячкримінальних проваджень. Тобто середнє  навантаження на 1 прокурора становить понад 170 проваджень, а у містах Полтава та Кременчук – більше250.

Жваву дискусію викликали останні зміни в кримінальному процесуальному законодавстві, особливо щодо порядку проведення обшуку, призначення експертиз тощо.

DSC_0789(1) [2]

Студентів, які тільки обирають свій юридичний шлях, цікавили практичні аспекти роботи прокурора, у тому числі її психологічні нюанси. 

Також під час зустрічі Наталія Лець розповіла, чому обрала навчання в юридичному виші, як стала працювати в прокуратурі, поділилася особистим досвідом застосування теоретичних знань у практичній діяльності.  

(За матеріалами сайту Прокуратури Полтавської області)