- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

08 травня 2018 року в Полтавському краєзнавчому музеї відбулася конференція–полілог «Життєвий шлях та публіцистична спадщина Йосипа Гофмана»

08 травня 2018 року в залі ІІ Світової війни Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського відбулася конференція–полілог «Життєвий шлях та публіцистична спадщина Йосипа Гофмана», яку було організовано та проведено Головним управлінням ДФС у Полтавській області спільно з Полтавським юридичним інститутом Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, за сприяння Місцевого осередку Громадської організації «Всеукраїнська асоціація ветеранів державної податкової служби України» Полтавської області.

2 [1]

1 [2]

У заході взяли участь викладачі Полтавського юридичного інституту – О. А. Панасюк, асистент кафедри кримінального та адміністративного права і процесу, А. А. Прохазка, асистент кафедри теорії та історії держави і права; а також студенти Полтавського юридичного інституту.

7 [3]

Захід було присвячено пам’яті учасника бойових дій ІІ Світової війни, особистого охоронця головного обвинувача від СРСР на Нюрнберзькому процесі, громадського діяча, публіциста полтавця Йосипа Давидовича Гофмана.

3 [4]

6 [5]

У заході взяли також участь керівник служби управління персоналом Головного управління ДФС у Полтавській області, член координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації Володимир Литвиненко, перший заступник головного редактора газети «Полтавський вісник» Віталій Скобельський, ветеран військової служби Анатолій Білошапка, доктор наук з державного управління, професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту НАДУ при Президентові України Петро Ворона, старший науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Наталія Кузьменко, представники громадськості. Запрошено було також і дружину Йосипа Давидовича – Тетяну Вікторівну.

8 [6]

Учасники заходу обмінялися спогадами про життя та творчість Йосипа Гофмана, згадали його громадянську та життєву позиції, переглянули документальний фільм про життя та подвиги славетного ветерана. Окрім цього, викладачами та студентами Полтавського юридичного інституту було презентовано наукові повідомлення про деякі юридичні особливості та цікаві історичні факти Нюрнберзького процесу. По закінченню заходу його учасникам, за ініціативи Т. В. Гофман, було вручено на пам’ять книги Йосипа Давидовича: «Нюрнберг предостерегает» та «Надеюсь, верую, сражаюсь!.. за процветающую демократическую Украину».

9 [7]