- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

КОРПОРАТИВНІ ДОГОВОРИ, ЗАХИСТ БІЗНЕСУ, БЛОКЧЕЙН ТА ПРИВАТНІ ВИКОНАВЦІ АБО ЯК ПРОЙШОВ ЯРМАРОК ВАКАНСІЙ 2018

18 травня 2018 року у Полтавському юридичному інституті ініціативні студенти магістратури та бакалаврату вже втретє об’єднались задля виступів на традиційному заході – Ярмарок вакансій. На захід завітали керівники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, представники громадських організацій.

Відкрила захід Гуторова Наталія Олександрівна – директор Полтавського юридичного інституту, доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України. У вступному слові Наталія Олександрівна привітала гостей та учасників заходу, повідомила про освітні програми рівня «магістр» та побажала усім вдалої співпраці.

У вступній частині заходу з вітальним словом виступили начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області Клочко Іван Олексійович, який розповів про діяльність судів та судової адміністрації на Полтавщині і висловив готовність та бажання до співпраці, та начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Міністерства юстиції України Тимченко Олег Вадимович, який подякував керівництву Інституту за співпрацю та якісну підготовку кадрів.

У вступній частині Ярмарку також слово було надане начальнику управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Полтавській області Гаврику Сергію Юрійовичу та начальнику відділу по роботі з персоналом Головного управління Державної фіскальної служби України в Полтавській області Литвиненку Володимиру Андрійовичу, які відзначили високий рівень підготовки студентів Університету та побажали плідної праці усім учасникам заходу. Далі виступив перший заступник директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Лахижа Микола Іванович, він акцентував на діяльності центрів з надання правової допомоги та їх потребі у висококваліфікованих кадрах.

Уперше на захід завітав начальник Полтавської виправної колонії УДПтС України в Полтавській області Алексеєнко Вадим Миколайович, гість розказав про діяльність відомства, представником якого він є, та наголосив на гідних умовах праці, які забезпечуються працівникам.

Після вступної частини відбулось урочисте підписання меморандумів про співпрацю між Університетом і Головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області Міністерства юстиції України, а також Університетом і Виправною
колонії УДПтС України в Полтавській області.

Завершивши офіційні виступи та побажання, учасники перейшли до презентації StartUp-проектів юридичних фірм (6 команд студентів магістратури та бакалаврату), яку було розпочато з енергійного та актуального виступу команди «Amant LEX» (Закаблук Карина В`ячеславівна, Гарлінська Вікторія Андріївна, Проскура Юлія Іванівна / куратори – Греков Євген Анатолійович, Гаркуша Андрій Олександрович). Студентки присвятили тему виступу процедурі укладання корпоративних договорів, висвітлили переваги такого виду договорів, окреслили основні проблеми учасників корпоративних відносин та дієві шляхи їх вирішення.
Другим став проект команди «P&P Protect» (Плющова Аліна Ігорівна, Проскурня Аліна Олександрівна / куратори – Панасюк Олександр Анатолійович, Гнатюк Андрій Юрійович), спрямований на ефективний захист бізнесу від незаконного кримінального
переслідування з боку органів влади. Під час презентації автори проекту наголосили на деяких проблемних процесуальних аспектах проведення слідчих дій, зазначили щодо основних порушень з боку органів влади та запропонували свою власну стратегію захисту.
Вирішенню проблеми виїзду дитини за кордон без згоди одного з батьків присвятили свій проект члени команди «Закон і порядок» (Авраменко Аліна Ігорівна, Абраменя Євгенія Іванівна, Бондаренко Катерина Сергіївна / куратори – Кущ Олексій Євгенович, Бражник Андрій Анатолійович). Студентки, відзначаючи значну актуальність анонсованої теми, акцентували на основних питаннях, з якими стикаються батьки під час виїзду дитини за кордон без згоди одного з батьків, та розповіли про своє бачення розв`язання проблем їх цільового клієнта.
Надзвичайно інформативний та цікавий проект підготувала також і команда «Smart Agriculture Group» (Васько Владислав Андрійович, Дьома Олена Сергіївна / куратори – Батигіна Олена Михайлівна, Троцька Марина Василівна) на тему блокчейну у сільському господарстві. Спікери вдало та доступно розповіли про характер та сутність блокчейну, вибудували оригінальну тактику ведення справи та запропонували варіант своєї власної кріптовалюти.
Черговий виступ було присвячено захисту прав споживача послуг авіаперевезень. Команда «Air Protect» (Макогон Сергій Геннадійович, Река Андрій Володимирович / куратор – Шевчик Олександр Сергійович) зазначили, що вони пропонують зайняти дуже актуальну сферу і розробили дієвий порядок захисту прав осіб, які постраждали внаслідок неякісного надання послуг з авіаперевезень. Заключним став виступ команди «Defender» (Гавриш Богдан Вадимович, Лутченко Ярослав Олександрович / куратор – Любченко Олексій Олександрович). Студенти магістратури та бакалаврату розповіли про концептуально нову спеціальність на території України – приватних виконавців, наголосили на основних елементах, необхідних для побудови ефективного бізнесу у цьому напрямку, проаналізували ризики та розробили шляхи розвитку фірми.

Після виступів потенційні роботодавці, зокрема представники Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Міністерства юстиції України, Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Головного управління
Держгеокадастру у Полтавській області, Управління Державної міграційної служби у Полтавській області, Територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області, Державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів» та Центральної універсальної біржі, поспілкувались з авторами проектів щодо можливості подальшого стажування та працевлаштування.

Захід пройшов у позитивній атмосфері, кожен мав можливість дізнатись для себе щось нове, а студенти молодших курсів, які також завітали на захід, отримали можливість розширити свій кругозір щодо багатоманіття юридичної професії.

Щиро вдячні за слова напуття від шановних гостей, які надихнули студентів на більш наполегливу працю для забезпечення подальшого професійного розвитку!