- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

6-7 жовтня 2018 року на базі Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за ініціативи Полтавського осередку Ліги студентів АПУ було проведено І Всеукраїнську школу з медичного права

6-7 жовтня 2018 року на базі Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за ініціативи Полтавського осередку Ліги студентів АПУ було проведено І Всеукраїнську школу з медичного права.

Перший день школи розпочався з урочистого відкриття, де зі словами привітання до присутніх звернувся голова Полтавського осередку Ліги студентів АПУ Максим Бехало. Першим спікером школи виступив Віталій Пашков – доктор юридичних наук, професор, викладач Полтавського юридичного інституту. Він розповів про сучасні реалії сфери медичного права та тенденції розвитку фармацевтичного ринку України, а також поділився власним досвідом розроблення законопроектів, пов’язаних з обговорюваною темою. Тема доповіді наступного спікера, Ірини Селіванової, радника юридичної компанії ILF, була присвячена особливостям змісту фінансового плану закладу охорони здоров’я. Далі слово мав кандидат юридичних наук, адвокат Олександр Лемешко, який проаналізував судову практику у справах про злочини в сфері медичної і фармацевтичної діяльності та поділився зі слухачами важливими та найцікавішими спостереженнями. Завершальною у перший день школи був виступ Олександра Гуна, адвоката, старшого юриста Юридичної консалтингової компанії “Де-Юре”, яка є одним із партнерів нашого заходу. Під час виступу наш спікер акцентував увагу на головних нюансах договору про надання медичних послуг у приватних медичних закладах, зокрема, розповів про особливості надання згоди на обробку персональних даних пацієнта. Окрім захоплюючих лекцій, у перший день школи учасники мали змогу застосувати свої знання на практиці під час вирішення кейсу під керівництвом Олександра Гуна.

  [1]

Другий день школи розпочався із виступу юристів практики медицини і фармації юридичної компанії ILF Олександра Семака та Ніки Корелової. У ході виступу встигли розглянути чимало важливих тем, серед яких: реалізація медичної реформи в Україні, значення договору про медичне обслуговування населення, права та обов’язки пацієнта. Далі виступила адвокат, директор Адвокатського бюро «Ольги Троценко» та генеральний партнер заходу Ольга Троценко, яка розповіла про практичні аспекти медичного права шляхом ознайомлення аудиторії із основними, складними та водночас, цікавими кейсами із власної юридичної практики. Про особливості дотримання і розголошення медичної таємниці, відмінності медичної, лікарської таємниць та медичної інформації, а також про відповідальність медичних працівників за розголошення цього виду інформації розповіла кандидат юридичних наук, адвокат Вікторія Валах. Після цього до слова було запрошено Наталію Гуторову, доктора юридичних наук, професора, яка детально розкрила питання відповідальності за злочини у сфері фармацевтичної діяльності, звернула увагу на недоліки національного законодавства та міжнародний досвід з цього питання. І потім відбулося урочисте закриття школи та вручення сертифікатів учасникам, а також подарунків найактивнішим слухачам.

Організаційний комітет І Всеукраїнської школи з медичного права висловлює щиру вдячність усім, хто долучився до даного заходу і став його невід’ємною частиною.