- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

У Полтавському юридичному інституті відбувся фестиваль юридичних професій

11 жовтня 2018 року у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, м. Полтава, проспект Першотравневий 5 (головний корпус, 2-й поверх) відбувся перший у Полтаві Фестиваль юридичних професій, приурочений до тижня правових знань, який проводиться в області у рамках відзначення Дня юриста.

Захід має на меті популяризувати професію юриста, підвищити її імідж у суспільстві розповісти про особливості різних спеціальностей юридичної професії.

Учасниками заходу стали учні старших класів навчальних закладів міста Полтави.

З вітальним словом до учнів звернулися організатори заходу в.о. директора Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Олексацдр Лемешко, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області – начальник Управління державної виконавчої служби Віталій Коноз та заступниця начальника Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради Наталія Дорохова.

Учнівська молодь дізналася про особливості професії юриста в сучасному світі. Про це їм розповів кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального та адміністративного права і процесу Олександр Шевчик.

Колишні студенти Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого представили учням професії за якими вони працюють. Так, учасники дізналися про особливості професії юриста – податківця, адвоката, нотаріуса, патрульного поліцейського, прокурора, і

По завершенні презентації професій учнівська молодь мала змогу ознайомитися більш детально з професіями юриста у системі безоплатної правової допомоги, державного виконавця, криміналіста та патрульного поліцейського. Крім того, для учнів діяла виставка юридичної літератури, яка була організована Головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області, де була розміщена інформація щодо буклетів на правову тематику, розроблених Головним територіальним управління юстиції у Полтавській області та Міністерством юстиції України у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та щомісячна юридично-просвітницька газета «Правовий вісник».

Справжньою родзинкою Фестивалю стали виступи кінологів зі службовими собаками, які продемонстрували присутнім загальні команди та затримання злочинця за допомогою службової собаки. Неабияке захоплення в учасників заходу викликав виступ фахівців вибухотехнічної служби, які на очах учасників знищили небезпечну знахідку.

Захід пройшов в атмосфері жвавого спілкування, активності та гарного настрою.