- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

Полтавський юридичний інститут – відкритий, дружній і тут завжди раді гостям.

От і сьогодні – ми гідно приймали у стінах навчального закладу учнів з Сарської, Лютенської, Веприцької та Петровороменської ЗОШ Гадяцького району.

Захід відбувся за сприяння Полтавського обласного осередку ГО “Асоціація випускників Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого” та Відділу освіти Гадяцької районної державної адміністрації у межах поглибленої співпраці зі спеціалізованим правовим класом [1] в ОЗО Сарська СШ І-ІІІ ступенів Гадяцької районної ради Полтавської області, яка триває з 2018 року [2].

Про тонкощі юридичної професії, про специфіку самого навчального процесу, про студентів, їхню наукову роботу та активну практику розповіли голова Полтавського обласного осередку ГО “Асоціація випускників Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого” Олексій Олександрович Любченко та к.ю.н., доцент кафедри теоретико-правових дисциплін Маріанна Іванівна Любченко.

Естафету підхопила Голова Ради студентського самоврядування Валерія Лейбель. Вона ознайомила школярів із структурою студентського самоврядування, розповіла про дозвілля студентів-юристів.

Згодом гостям провели екскурсію Інститутом члени РСС – Ольга Лобач та Олександра Величко. Показали тренажерний зал, їдальню, бібліотеку, аудиторії, де проходять лекції та практичні заняття. Фіналом знайомства з Полтавським юридичним інститутом стало відвідування лекції к.ф.н., доцента Світлани Олексіївни Лебеденко.

Приємним бонусом для старшокласників, що замислюються над обранням юридичного фаху, стала ексклюзивна екскурсія до Полтавського окружного адміністративного суду. Там керівник апарату Євгеній Васильович Зіненко розповів про історію суду, цікавинки з практики, специфіку організації та діяльності суду.

Усі учні правового класу отримали наліпки із символікою нашої альма-матері від Ради студентського самоврядування, а найбільш активним та допитливим гостям у межах заходу Полтавським обласним осередком ГО “Асоціація випускників Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого” були вручені на згадку блокноти та ручки із символікою нашого вишу та аеросвітлиною Інституту.

Детальніше про захід можете ознайомитись у відеосюжеті [15].

А Ви б хотіли таку екскурсію для учнів Вашої школи?

Тоді телефонуйте: (0532) 56-01-48

Запрошуємо Вас!