Представники Полтавського юридичного інституту взяли участь у відкритті правового класу в одній зі шкіл Гадяча

Надрукувати Надрукувати

Першого грудня, у суботу, асистент кафедри конституційного, адміністративного, екологічного та трудового права Любченко О.О. взяв участь у відкритті спеціалізованого правового класу в ОЗО Сарська СШ І-ІІІ ступенів за ініціативи місцевої влади та поліції.

У заході також взяли участь голова Гадяцької районної державної адміністрації Матюшенко О.В. та голова Гадяцької районної ради Нікітенко В.П., представники Національної поліції України та  інших органів публічної влади.

DSC_0110

Захід розпочався з вітальних слів присутніх, які висловили щиру радість за відкриття спеціалізованого класу, сучасне оснащення якого допоможе школярам більш поглиблено та ефективно вивчати право.

Після офіційних слів відбулось урочисте розрізання стрічки та презентація. У межах виступів голова Гадяцької районної державної адміністрації Матюшенко О.В. наголосив на важливості здобуття освіти.DSC_0032

  • “Ніколи не потрібно зупинятися на досягнутому. Ви завжди повинні навчатися і розвиватися” – зазначив посадовець.

Під час презентації також виступили представники органів публічної влади, поліції, зокрема очільник відділу ювенальної превенції Полтавської області Карюк І.М., яка розповіла про діяльність відомства та наголосила на важливості правильного вибору у житті.

DSC_0087

  • “Я переконана, що справжній професіонал буде лише тоді, коли він буде працювати за покликом серця. Хочу побажати, щоб Ваші батьки завжди підтримували вас, були другом і порадником, щоб Ви знайшли стежину, яка б була Ваша і подали руку допомоги тому, хто ще не знайшов її” – сказала пані Карюк.

Також перед учнями виступив і викладач Інституту Любченко О.О., який розповів про навчальний заклад, переваги юридичної освіти, усвідомлення свого правового статусу та важливість правильного вибору. Детальніше можете ознайомитись на відеозаписі виступу

DSC_0083

  • “З огляду на сучасні реалії дуже важливою є професія юриста. Чому? Для кожної людини важливо усвідомлювати свій правовий статус, знати свої права і вміти їх захистити” – сказав правознавець.

Також під час зустрічі присутні батьки ставили запитання щодо Полтавського юридичного інституту, на які отримали актуальні відповіді.

Після заходу, під час спілкування, представники місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та Полтавського юридичного інституту висловили готовність до співпраці, домовились щодо участі у спільних заходах та проведення лекцій для школярів.

Висловлюємо вітання ініціаторам проекту правового класу за вклад у підвищення якості правової освіти, а також школярів, які відтепер матимуть ширше коло можливостей для вивчення права та юридичних наук.