Питання та відповіді

Надрукувати Надрукувати

1. Де складатимуть вступні випробування, як це пов’зано з отриманням екаменаційного листка та як зараховуватимуться результати.

Відповідь

Основні кроки:

1. Оберіть вищий(і) навчальний(і) заклад(и), до якого(их) Ви бажаєте вступити.
Дев’ять вищих навчальних закладів бере участь в проведенні вступних випробувань в порядку експерименту:
Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»
Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Львівський національний університет імені Івана Франка
Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»
Національний університет «Києво-Могилянська академія»
Національний університет «Одеська юридична академія» (факультет адвокатури)
Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого (Полтавський юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого)
Одеський національний морський університет
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

При вступі на магістратуру діє загальне правило: вступник може подати до 15 заяв на 5 спеціальностей. Якщо Ви обираєте 1 спеціальність (081 «Право»), то можете подати документи у 15 вищих навчальних закладів (які беруть або не беруть участь в експерименті в 2016 році).

2. Оберіть місто (Київ, Полтава, Одеса, Чернівці, Львів), де б Ви хотіли складати вступні випробування в порядку експерименту, виходячи з того, до яких вищих навчальних закладів Ви подали документи.

3. Подайте документи до обраного(их) вищого(их) навчального(их) закладу(ів). З переліком документів можна ознайомитися на сайті обраного(их) вищих навчальних закладів.

4. Під час подання документів отримайте екзаменаційний листок в приймальній комісії одного з вищих навчальних закладів. Якщо, наприклад, в пункті 2 Ви обрали місто Київ та подали документи до Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національного університету «Києво-Могилянська академія», то в одному з цих навчальних закладів Ви маєте отримати екзаменаційний листок. Отримання екзаменаційного листка є обов’язком вступника, тож продумайте заздалегідь, в якому вищому навчальному закладі Ви його отримаєте.

5. Прийдіть до пункту тестування, вказаному у Вашому екзаменаційному листку, 23 липня 2016 року о 9.45 та складіть вступні випробування. Розраховуйте на 4,5 години часу для проведення вступних випробувань. Не беріть із собою ніяких зайвих речей. Дозволено взяти із собою прозору пляшку з водою. Тобто вони можуть подати документи до декількох ВНЗ, взяти ЕЛ тільки в одному, а результати зараховуватимуться у всіх ВНЗ, куди вони подали документи. Я впевнена, що ми всі це розуміємо однаково, але можливо передати ще цю інформацію приймальним комісіям, бо вступники кажуть, що їм надають суперечливу інформацію.

2. Плутанина з англійською та іншими іноземними мовами.

Відповідь

Цілком розумію чому так сталося, адже наразі в Положенні записано одне, а з 15 липня буде зовсім інше. Але зміни вже затверджені і сумнівів в їх прийнятті немає, тому коротко опишу, хто, де і яку мову складає. Англійську мову складають вступники, які: Вивчали англійську мову під час навчання на бакалавраті (не можуть відмовитися від складання англійської мови); Вивчали іншу іноземну мову, але виявили бажання скадати англійську мову в форматі ЗНО. Англійську мову не складають вступники, які: Вивчали іншу іноземні мову під час навчання на бакалавраті і не виявили бажання складати англійську мову в порядку експерименту. Ці вступники складають іноземну мову у ВНЗ. На заміну вступних іспитів з іншої іноземної мови ВНЗ може приймати сертифікати міжнародних іспитів.

3. Питання щодо зарахування міжнародних сертифікатів, що підтверджують знання з англійської мови.

Відповідь

Якщо вступник складає англійську мову в порядку експерименту, то замінити його результат сертифікатом на жаль не вийде.