Заходи благодійного комітету

Надрукувати Надрукувати

Благодійний комітет РСС – це сім’я волонтерів, завжди готових і радих допомогти в найкоротші терміни. Комітет працює в багатьох напрямках, а саме: допомога дітям та їх сім’ям, що перебувають на лікуванні в онкогематологічному відділенні міської клінічної лікарні, в КЗ «Кам’янський протитуберкульозний санаторій ДОР», створюють проекти на рівні міста, допомагають пункту перетримки бездоглядних тварин,  займаються збором пластикових кришечок для подальшої їх переробки та збороб батарейок для правильної утилізації, традиційно влаштовують благодійні бали.  В 2018, 2019 роках комітет був нагороджений Полтавською міською радою за перемогу в номінації « Кращий волонтерський загін у сфері роботи з людьми, які опинилися у складних життєвих обставинах». 

В 2019 році був нагороджений Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації за перемогу в номінації ” Командна волонтерська діяльність” .
 
В 2020 році комітет обрав основними напрямками роботи – екологічну та просвітницьку діяльність

 

27 жовтня 2018 року, члени благодійного комітету Ради студентського самоврядування Полтавського юридичного інституту  організували благодійну акцію “Дорога додому” з метою допомогти притулку для тварин “Барбоскіни”.

До цієї акції приєдналися усі бажаючі, які прагнули підтримати наших братів менших, а також волонтери-фотографи, котрі допомогли в організації цього фото-дня.

Всю нашу дружню компанію радісно та голосно зустріли чарівні песики, з якими кожен бажаючий міг погуляти та сфотографуватись. Це був неймовірний день! Дякуємо всім хто долучився до акції та  допоміг тваринам!

 Всі фото можна переглянути за посиланням “Дорога додому”

 

 

21 листопада 2018року, члени Благодійного комітету, відвідали Онкологічне відділення міської клінічної лікарні м. Полтави, куди віднесли діткам близько 30 кг фруктів та медикаменти, спілкувалися з дітьми та їх батьками!

​​Вчора, 4 грудня, пройшов III етап IX міського конкурсу під назвою “Волонтер року”, куди був запрошений і наш Благодійний комітет РСС. Концерт відбувся в Міському Будинку Культури, де свої таланти показували школярі та студенти з різних навчальних закладів і творчих гуртків.
Наш Благодійний комітет РСС переміг у номінації “Кращий волонтерський загін у сфері роботи з людьми, які опинилися у складних життєвих ситуаціях”, а також нагородили Голову Благодійного комітету РСС – Величко Олександру за активну участь у роботі волонтерського загону, відповідальне ставлення до справи, активну участь у житті Полтавської териториальної громади.
Ці перемоги надихнули наш комітет на подальшу роботу в цій сфері, а ми будемо і далі підтримувати наших невтомних помічників.
Тож привітаємо їх!

Відео-звіт заходу можна переглянути за цим посиланням  

 3 26.11.18 по 15.12.18 в Полтавському юридичному інституті проходив “Challenge добрих справ “, до участі в якому долучилися студенти і викладачі інституту.  Фіналістами конкурсу стали Лемешко О. М.  ,Кисленко О. та Гомілка  Є.. Голосуванням було обрано переможця,  ним став Лемешко О. М.

 

25  лютого в приміщенні їдальні Полтавського юридичного інституту був проведений благодійний ярмарок. Учасниці благодійного комітету РСС продавали власноруч приготовані смаколики.  До акції долучились як викладачі так і студенти інституту.  Всі виручені кошти були перераховані на рахунок Юлії Штрикуль ( мама Юрія Штрикуля). 

Відео-звіт заходу можна переглянути за цим посиланням  

 

15 березня  благодійний комітет РСС організував груповий похід до Полтавської обласної станції крові. До акції долучились 11 студентів нашого інституту.

28.03.2018 члени благодійного комітету відвідали ІV форум волонтерів “Здорове місто – це в наших руках!” , проведеного Полтавським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Виступи спікерів були інформативними і наразі комітет розглядає можливість подання заяви на проект співпраці з Міською радою.

З 26.03 по 1.04 в бібліотеці інституту була проведена благодійна виставка-продаж малюнків дітей, що перебувають на лікуванні в онкогематологічному відділенні міської клінічної лікарні. Від продажу малюнків було зібрано 342 грн. Гроші будуть витрачені на придбання необхідних медикаментів для дітей.

Учасники комітету провели збір коштів для закупівлі речей для дітей, що перебувають на лікуванні в ​​ КЗ ” Кам’янський протитуберкульозний санаторій ДОР” . Спільними зусиллями було перераховано 1213 грн 30 к.

На постійній основі діє акція ” Врятуй життя Юрія Штрикуля” – збір коштів для лікування хлопця. Діагноз – гострий лімфобластний лейкоз. Скриньку для допомоги ви можете знайти на першому поверсі інституту. На даний момент зібрано і перераховано на рахунок мами Юри 179 грн

17.04.2019 члени благодійного комітету відвідали онкогематологічне відділення Полтавської міської клінічної лікарні. Члени комітету закупили для відділення шприци в кількості 224 штуки та фруктові набори для дітей. Члени комітету поспілкувалися з дітьми, батьками та керівництвом відділення про нагальні потреби.

Відео-звіт можна переглянути за цим посиланням

 23.04.19 члени благодійного комітету відвідали відкриту зустріч з Молодіжним послом ЮНІСЕФ в Україні та фронтменом гурту “Антитіла ” Тарасом Тополею. Під час заходу Тарас розповів про новий проект “U-Report Ukraine” та відповів на запитання присутніх про своє життя, вподобання та волонтерство.

У суботу, 27 квітня, члени Благодійного комітету Ради студентського самоврядування організували похід до притулків для тварин – “Барбоскіни” та “Ліра і Ральф”.
До комітету змогли приєднатися усі бажаючі, які хотіли активно провести свій суботній ранок!
Напередодні організатори закупили продутки для наших маленьких друзів, які радісно зустріли їх!
Кожен, хто приєднався до акції, мав можливість прогулятися з песиками та чудово провести з ними час!
Слідкуйте за нашими новинами, щоб нічого не пропустити

Відео звіт можна переглянути за цим посиланням

15 травня учасники благодійного комітету віднесли зібрані за навчальний рік кришечки до Полтавського батальйону небайдужих. Дякуємо всім студентам і викладачам, які долучилися до акції. Разом ми робимо добру справу!

photo5395541542090943185

 

Нещодавно члени Благодійного комітет РСС Полтавського юридичного інституту взяли участь у конкурсі волонтерських проектів “Робимо світ кращим”, організованим Полтавською міською радою, з власним проектом під назвою “Моє здоров’я”, який полягає у майбутньому проведенні кількох лекцій на теми вироблення корисних звичок у питаннях фізичного, психологічного та духовного здоров’я. Безсумнівно, наші волонтери отримали заслужену перемогу та отримали сертифікат для реалізації свого проекту. Тож з нетерпінням чекаємо проведення цікавих та корисних лекцій від членів Благодійного комітету!

20 вересня, відбулася перша лекція проекту «Школа під відкритим небом “Моє здоров’я”», організований Благодійним комітетом Ради студентського самоврядування нашого інституту.
Під впливом погодніх умов, перша лекція була проведена не під відкритим небом, а в одній з аудиторій нашого інституту, проте це не завадило основній меті проекту – залучити якомога більше людей до здорового способу життя.
Вступне слово було надане Голові РСС Галєєву Ярославу та Голові Благодійного комітету РСС Величко Олександрі.
Спікером першої лекції була член Благодійного комітету РСС, Коваленко Анна-Марія, котра розповіла слухачам про правильне та здорове харчування.
Далі – більше! Всі бажаючі можуть приєднатися до школи наступної п’ятниці 27.09 о 16:00, ауд. 108

21 вересня у стінах нашого закладу відбулася друга лекція проекту «Школа під відкритим небом “Моє здоров’я”».
Спікером даної лекції був спеціально запрошений гість Віктор Шилов – керівник напрямку роботи з підлітками БО “Світло надії”.
Учасники спілкувалися на тему “ВІЛ/СНІД”, виконували практичні завдання та отримали домашню роботу.

 

 Всім привіт! Пам’ятаєте оголошення про школу “Моє здоров’я”? Так ось, 27 вересня відбулася леція – тренінг на тему ” Рівновага життя”. Учасники школи мали змогу створити колесо баланса для відстеження і вдосконалення сфер життя . Наступною частиною тренінгу була мотиваційна частина, де учасники змогли дізнатися більше про створення магічних формул для оновлення підсвідомості.

 28 вересня в рамках проекту ” Школа під відкритим небом ” Моє здоров’я” Ярослав Галєєв провів лекцію-тренінг на тему ” Психологічний комфорт”. Учасники виконували безліч практичних завдань, найцікавішими виявились знання про те, як правильно відмовляти людям.

 Учасники благодійного комітету виконали умови міської акції ” Добре справа” та подарували обласній дитячій бібліотеці нові книжки.

 4 жовтня в рамках проекту ” Школа під відкритим небом ” Моє здоров’я” був проведений тренінг ” Прокрастинація, Тайм-манеджмент – як встигати все” . Спікером виступила голова благодійного комітету Величко Олександра. Учасники виконували командні та індивідуальні практичні завдання з планування часу та SWOT-аналізу .

5 жовтня відбулась остання лекція-тренінг в курсі “Школа під відкритим небом “Моє здоров’я ” . Тренінг на тему ” Самореалізація ” провела Бабенко О. М. Після закінчення курсу всі учасники представили свої курсові проекти та отримали сертифікати.

9 жовтня члени благодійного комітету відвідали заняття ” Комунікативні навички волонтерів ” в рамках міської “Школи волонтерів ” від Полтавського міського центру соціальних служб для для сім’ї.

11 жовтня члени благодійного комітету відвідали презентацію онлайн платформи ” Ліга волонтерів ” від міського центру соціальних служб для для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадським рухом ЧЕСНО.

На постійній основі в інституті діє акція ” Батарейки здавайтесь”, сьогодні, 11 жовтня, благодійний комітет передав зібрані за рік батарейки до ” Еко-бусу”, що курсує Полтавою та збирає небезпечні відходи.

 За участь благодійного комітету РСС в міських акціях “День доброти ” та ” Добра справа ” наш інститут був нагороджений грамотою за активну участь у благодійних заходах міста та за вагомий розвиток волонтерського руху.
Благодійний комітет РСС в свою чергу висловлює вдячність всім студентам, які долучилися до участі в заходах.

В рамках занять міської “Школи волонтерів ” учасники благодійного комітету відвідали тренінг ” Управління конфліктами “

З 21 по 25 жовтня благодійний комітет провів збір книжок для благодійного ярмарку, що відбудеться в Інституті журналістики КНУ. Всі виручені кошти підуть на лікування Дані Патенко. Щиро вдячні за неймовірну активність студентів, батьків, викладачів.

Вчора у стінах бібліотеки Полтавського юридичного інституту було проведено благодійну гру “Мафія”, яку організував благодійний комітет Ради студентського самоврядування.
Усі кошти було перераховано на лікування 18-річного хлопця – Дані Патенка, який страждає на гострий лейкоз.
Чекаємо від благодійного комітету більше таких цікавих та корисних заходів!

28 жовтня в їдальні Полтавського юридичного інституту пройшов благодійний ярмарок. Волонтери благодійного комітету та учні Полтавської гімназії 17 приготували смаколики і протягом дня частували всіх відвідувачів їдальні. Зібрані кошти в сумі 5735 грн були перераховані на рахунок мами Даніїла Патенко – Фурси Наталії Анатоліївни.
Рада студентського самоврядування вдячна всім, хто долучився до створення та проведення ярмарка.

7 листопада благодійний комітет РСС провів довгоочікувану благодійну гру “Alias”, в якій взяли участь студенти різних курсів.
Більше години дві команди змагалися за перемогу, намагаючись відгадати більшу кількість слів, ніж їх суперники.
Гра була надзвичайно цікавою та захоплюючою!
Усі отримані кошти були перераховані на лікування Дані Патенка.
Чекаємо від благодійного комітету більше таких заходів!

6.11 в приміщенні Інституту розвитку міста відбулося чергове заняття на тему: “Методи та форми профілактичної роботи з питань протидії булінгу” в рамках міської школи волонтерства.Учасники Благодійного комітету взяли участь у тренінгу та мали змогу дізнатися більше про законодавче регулювання питання булінгу, види булінгу та пропрацювати найактуальніші ситуація булінгу.

16 листопада студенти Полтавського юридичного інституту відвідали ППБЖ ” Барбоскіни”, куди принесли багато смаколиків для мешканців притулку та долучились до вигулу собак. Благодійний комітет вдячний всім хто так чи інакше долучився до акції!

2 грудня члени комітету з питань освіти і науки та благодійного комітету провели “Challenge одночасних бесід” з учнями Полтавської гімназії 17 та Полтавської гімназії 28 присвячених Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Всього одночасно було проведено 10 зустрічей з учнями різного віку. Учні дізналися про теорії походження хвороби, стадії, способи виявлення, зараження, про відомих людей, що змогли заявити про свій статус, окрему увагу було зосереджено на протидії дискримінації Віл-інфікованих. Спікерами стали: Арміне М. Гнилосир Ю. Войтенко К., Яременко І., Кушпільова К. , Буйнова, О., Величко О., Дорошенко Д., Лейбель В., Коваленко А., Стеценко К. ,Удовиченко В., Хорішко А.

Відбувся Х Полтавський міський конкурс ” Волонтер року 2019″ . Благодійний комітет Ради студентського самоврядування став переможцем у номінації ” Кращий волонтерський загін загін у сфері роботи з людьми, які опинитися у складних життєвих обставинах” . Окремо було нагороджено Дорошенко Дарію та Величко Олександру грамотами за активну участь у роботі волонтерського загону, відповідальне ставлення до справи, активну участь у житті Полтавської громади та з нагоди Міжнародного дня волонтера та медалями ” Кращий волонтер 2019″.

Благодійний комітет також став переможцем номінації ” Командна волонтерська діяльність” та був нагороджений грамотою Обласного молодіжного центру ” За активну громадську позицію, соціальну відповідальність та розвиток волонтерського руху в Полтавській області. Окремо було нагороджено Нестеренко Анну за перемогу в номінації “Волонтер року” грамотою ” за активність, відповідальність, готовність змінювати цей світ і себе на краще”.

Протягом 2019 року учасниці благодійного комітету навчались в Обласній школі волонтерства ” супергерой твого міста ” та з нагоди Міжнародного дня волонтера отримали сертифікати випускників та посвідчення волонтера.

В рамках міської ” Школи волонтерів ” від Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, члени благодійного комітету відвідали тренінг на тему ” Особливості роботи з людьми з інвалідністю “

16 грудня в Їдальні Полтавського юридичного інституту була проведена благодійна ярмарка. Зібрані кошти будуть використані для закупівлі необхідних медикаментів для дітей, що перебувають на лікуванні в онуогематологічному відділенні Полтавської міської клінічної лікарні. Дякуємо всім, хто долучився

 18 грудня Благодійний комітет передав книжки в Обласну дитячу бібліотеку ім. Панаса Мирного

e6b77187-19d7-47d9-8ac9-354e48df9cf6

23 грудня члени благодійного комітету відвідали онуогематологічне відділення дитячої міської клінічної лікарні. Були передані медикаменти та фрукти для дітей

 

Добра не буває надто багато. І так його творити, щиро віддавати вміють лише наші студенти. Минулого тижня у бібліотеці Полтавського юридичного інституту відбулася виставка-продаж малюнків діток, котрі проходять зараз лікування в онкогематологічному відділенні дитячої лікарні.

На кошти, зібрані від продажу, придбали медикаменти (590 грн.) та матеріали для проведення майстер-класу з плетення браслетів (440 грн.).

І не лише придбали, а й провели!

«Діти дуже раді, це допомагає їм відволіктись від повсякденних крапельниць і уколів. До речі, саме медикаменти, які купуємо – це рідкісні системи для крапельниць. Вони не продаються в аптеках, а коштують 59 грн за одну. Щоб придбати необхідно замовляти у фармацевтичної фірми, а вони не займаються роздрібною торгівлею», – кажуть ініціатори, студенти-юристи, члени благодійного комітету.

Майстер-клас по виготовленню браслетів провела Марина Токарь – учасниця благодійного комітету. Члени комітету допомагали дітлахам.

«Емоції переповнюють: нас, дітей, їхніх мам і навіть лікарів, котрі звикли тут вже до всього. Ми від душі намагалися створити тут позитивний настрій, адже він, поряд з лікуванням, сприяє одужанню. Щиро віримо в те, що скоро всі ці дітлахи будуть здорові!».

Дякуємо всім, хто долучився до цієї неймовірно важливої ініціативи!

 

Волонтерство передбачає постійне навчання. Саме тому члени бдагодійного комітету 20.02.2020 відвідали тренінг в рамках “Міської школи волонтерів” – Ігрові методи в роботі з дітьми

Ігрові методи в роботі з дітьми

Вчора, 27 лютого в стінах Полтавського юридичного інституту була проведена благодійна гра ” Аліас”. 12 студентів інституту зібралися, щоб корисно провести час, а також допомогти Данилу Патенко, що має онкологічне захворювання. Ведучою гри виступила студентка 3 курсу – Дудка Таміла .

28 лютого пройшов перший ознайомчий тренінг на тему “Правила сортування сміття” для студентів Полтавського юридичного інституту від ГО “Полтава без сміття”

19 вересня, у суботу, студенти нашого інституту разом із членами благодійного комітету РСС відвідали ППБЖ «Барбоскіни», куди принесли чимало смаколиків для мешканців притулку!
Крім цього, наші студенти долучились до вигулу песиків та прибирання території навколо притулку.

 photo_2020-09-19_12-43-00

Постійнодіюча акція ” Батарейки здавайтеся”.
Всі зібрані батарейки передамо для утилізації в Еко-бус, що курсує нашим містом.

 photo_2020-09-22_14-52-59

BookCrossing — хобі та громадський рух, що діє за принципом соціальних мереж і близький до флешмобу. Це процес звільнення книг. Людина, прочитавши книгу, залишає («звільняє») її у громадському місці для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книгу знайти та прочитати; а та у свою чергу повинна повторити процес.

Благодійний комітет Ради студентського самоврядування вирішив приєднатися до цього руху буккросингу, тож кожного робочого дня з 9:00 до 17:00 Ви можете прийти до бібліотеки нашого інституту (1 поверх, свічка В) та взяти участь у обміні!

20200922_151536_0000