Заходи спортивного комітету

Надрукувати Надрукувати

Усім привіт! Ми – члени Спортивного комітету Ради студентського самоврядування ПЮІ НЮУ ім. Ярослава Мудрого. Наша мета – підвищити спортивну активність студентів нашого інституту. Цього року ми плануємо організовувати змагання як з традиційних видів спорту (футбол, волейбол, баскетбол, плавання, шахи, шашки, настільний теніс і т.д.), так і спробуємо впровадити нові (лазертаг, чирлідинг, тенісбол…). Ми будемо робити все, щоб зробити ваше спортивне життя цікавішим і сподіваємось, що кількість учасників змагань з кожним разом буде тільки зростати!

Спортивне життя Полтавського юридичного інституту

1. Першим спортивним заходом у 2019-2020 навчальному році став турнір з футболу серед студентів 1-го курсу, який був проведений 19 вересня на футбольному полі Полтавського юридичного інституту. Захід розпочався зі вступного слова директора інституту Лемешка О.М., який наголосив на важливості проведення спортивних заходів, особливо для студентів 1-го курсу, що допоможе їм швидше приєднатись до нашої студентської родини. Організатори зазначили, що гра була рівною та цікавою, а студенти з нетерпінням чекають на інші заходи. За результатами турніру 1 місце посіла команда групи ПІ-12, 2 – ПІ-14, 3 – ПІ-13.

2. Наступним заходом спортивного комітету знову став турнір з футболу, але цього разу вже серед студентів усіх курсів. Змагання проводились 2-3 жовтня на футбольному полі інституту. Боротьба між командами тривала протягом двох днів. Переможцем турніру стала команда 3 курсу нашого інституту, яка майстерно та без жодної поразки здолала усіх суперників. Друге місце посіла команда 4 курсу, гравці якої також показали майстерну та злагоджену гру. Третє місце – команда 2 курсу. Хлопці активно боролися зі своїми суперниками зі старших курсів, і поступилися їм лише у декілька голів.

За результатами турніру було сформовано команду Полтавського юридичного інституту, яка представляє наш заклад на турнірах, які організовує Студентська рада міста Полтава.

3. 17 жовтня 2019 року відбувся спільний захід культурно-масового та спортивного комітетів – похід до лазертагу. Участь у грі взяли участь студенти майже з усіх курсів нашого інституту. Спочатку були проведені змагання між комітетами, де перемогу здобув культурно-масовий комітет. Після цього гравці поділились на команди «Магістри» та «Бакалаври», де перемогу здобули студенти магістратури. Учасники залишилися в повному захваті від проведеного заходу.

4. 30 жовтня 2019 року у спортивній залі Полтавського юридичного коледжу відбулися змагання з волейболу серед студентів нашого інституту. У змаганнях взяли участь близько 20 студентів, яі поділились між собою на 3 команди. У результаті шаленої боротьби з невеликим відривом перемогу здобула команда «Основа» (3 курс). Команди «Speed lawyers» (1 курс) та «Пушинки» (2 курс) посіли 2 та 3 місця відповідно.

5. 27 жовтня 2019 року у гуртожитку Полтавського юридичного інституту відбулись змагання з настільного тенісу, участь у яких взяли 8 студентів юридичного інституту та коледжу. Усі учасники продемонстрували свою майстерність у цій грі, чим вразили організаторів. Боротьба тривала близько двох годин. За результатами турніру 1 місце посів Романенко Богдан (ПІ-35), другим став Цикало Сергій (ПІ-43), 3 місце – Набок Владислав (ПІ-24).

6. 12 грудня у тренажерній залі нашого інституту відбулись уже традиційні змагання під назвою «Козацький двобій», у яких хлопці змогли позмагатись у силі та витривалості. Учасники спробували себе у таких вправах як: підтягування, прес, згинання і розгинання рук в упорі лежачи (віджимання), присідання, вправа з гирею і вправа на паралельних брусах. Організатори враховували не лише кількість і швидкість виконання кожної вправи, а й правильність. Тож у напруженій та чесній і безкомпромісній боротьбі перемогу виборов Антонець Сергій (ПІ-33), другим став Власов Влад (ПІ-33), третім – Стеценко Вадим (ПІ-32).

7. Заключними змаганнями у першому семестрі 2019-2020 навчального року став турнір з плавання, який проводився у басейні нашого інституту. Спортсмени пливли 50 метрів вільним стилем. Не дивлячись на невелику кількість учасників, змагання пройшли досить цікаво, та безумовно пішли на користь учасникам. Усі студенти продемонстрували досить непогані результати. За результатами турніру перемогу здобув Косінов Микола (ПІ-21), другим став Клименко Даніїл (ПІ-44), 3 місце – Маляренко Максим (ПІ-33).