Питання та відповіді

Надрукувати Надрукувати

Питання:

Які спеціальності готують та на яких посадах зможуть працювати майбутні випускники?

Відповідь

Полтавський юридичний інститут готує майбутніх фахівців за спеціальністю «Право» за навчальним рівнем  «Бакалавр» та «Магістр». Отримавши диплом нашого навчального закладу, який є структурним підрозділом Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, наші випускники можуть працювати та працюють в державному бюро розслідувань, органах прокуратури, поліції, судових органах, органах нотаріату та адвокатури, податкових та митних органах, юрисконсультами на підприємствах незалежно від форми власності.

Питання:

В інших навчальних закладах на спеціальних факультетах та інститутах готують майбутніх прокурорів, суддів, нотаріусів, адвокатів, тощо. Чи «випускає» ПЮІ відповідних фахівців?

Відповідь

Жоден навчальний заклад в Україні не здійснює підготовку окремо майбутніх прокурорів, суддів, нотаріусів, адвокатів, тощо. Чинне законодавство висуває вимоги до претендентів на посаду майбутніх прокурорів, суддів, нотаріусів, адвокатів, зокрема наявність вищої юридичної освіти освітнього рівня «Магістр» за спеціальністю «Право», наявність відповідного стажу роботи за спеціальністю, проходження або відбірного конкурсу або складання кваліфікаційного іспиту, тощо. Наш навчальний заклад надає можливість отримати відповідну освіту та диплом, зокрема «Магістра», який дозволяє приймати участь у відборі на вакантні посади майбутніх прокурорів, детективів ДБР, слідчих поліції, приймати участь у конкурсах на обіймання посади судді, нотаріуса, адвоката, тощо. Наші випускники працюють на посадах прокурорів, працюють в органах судової гілки влади, є адвокатами, тощо.

Питання:

Чи забезпечує навчальний заклад першим робочим місцем?

Відповідь

На сьогодні кардинально змінився в Україні підхід до підготовки майбутніх фахівців. Зокрема, Держава фактично відмовилася від розподілу студенів-випускників ВУЗів за направленням до органів державної влади  (наприклад до органів прокурати чи поліції), як це було ще декілька років назад.

Разом з тим, Полтавський юридичний інститут проводить у травні щорічний захід «Ярмарка вакансій», в якій беруть участь наші випускники та потенційні роботодавці, які зацікавлені надати робочі місця нашим випускникам. ТакожПолтавський юридичний інститут продовжує традиції тісної співпраці з органами юстиції, податковими органами, органами виконавчої влади, органами судової гілки влади, поліції, ДБР та наші випускники а також студенти старших курсів активно приймають участь у конкурсах на обіймання вакантних посад у відповідних держаних органах. Зокрема наші старшокурсники, які вже мають диплом «Бакалавра» та продовжують навчання для отримання освітнього рівня «Магістр» можуть працювати на посадах державного виконавця, слідчого поліції, юрисконсульта підприємств незалежно від форми власності, секретаря та помічника судді, тощо.

Питання:

Чи наявні бюджетні місця в Полтавському юридичному інституті для вступників 2022 року?

Відповідь

На жаль  державне замовлення в 2022 році відсутнє, відтак оплата за навчання вступників до Полтавського юридичного інституту здійснюється  за кошти фізичних та/або юридичних осіб (тобто навчання за контрактом)

Питання:

Який мінімальний прохідний бал для вступу до Полтавського юридичного інституту?

Відповідь

Для вступу на перший курс для здобуття ступеня «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на спеціальності 081 «Право» конкурсний бал вступника не може бути менше ніж 140 балів.

Мінімальна кількість балів одного сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання, з яким вступник допускається до участі у конкурсі при вступі для здобуття ступеня «Бакалавр», становить 100 балів.

Питання:

Чи забезпечує навчальний заклад місцем у гуртожитку? 

Відповідь

Полтавський юридичний інститут намагається створити максимально комфортні умови навчання нашим студентам, і питанню проживання відводиться значна увага. Наші студенти на період навчання, у разі необхідності, забезпечуються місцем в студентському готелі. Так, готелі, оскільки принцип проживання в студентському готелі принципово відрізняється від принципу проживання у гуртожитку, однак це жодним чином не спливає на рівень оплати за проживання.

Одна із основних вимог до студенів під час проживання – це дотримання правил проживання, які є загально прийнятими, зокрема: заборона тютюнопаління на території навчального закладу, дотримання санітарних  та протипожежних норм, тощо. Наші викладачі протягом навчального року щоденно згідно до графіку, чергують в студентському готелі, що певним чином гарантує дотримання проживаючими відповідних норм та правил добросусідства.      

Кількість осіб, що проживають у кімнатах залежить від загального попиту на місця в студентському готелі та варіюється від 3 до 4 осіб в блоку. Кожний блок обладнаний кімнатою для проживання та   окремим санітарним вузлом, є місце для розташування холодильника, шафи для верхнього одягу, тощо. В кімнатах доступ до мережі Інтернет та в зимовий період забезпечується відповідний рівень температури опалення за рахунок власної котельні.Кожен поверх обладнаний кухнею з плитами, столами, окремими шафами для зберігання їжі та посуди, тощо. Кожна кухня обладнана всім необхідним для приготування та споживання їжі.

-fQZZCjmTpw Ft7lXcXhwE8

Питання:

Чи безкоштовно студентам користування басейном та тренажерною залою?

Відповідь

Так, для студентів Полтавського юридичного інституту користування басейном та тренажерною залою на період навчання є безкоштовним. Єдине обмеження – це графік роботи тренажеру та басейну.

swimmimg_pool-6 (1)DSC_0159