- Полтавський юридичний інститут - http://pli.nlu.edu.ua -

20 лютого 2020 року за сприяння Полтавського обласного осередку Асоціації випускників Університету відбулася зустріч студентів з випускницею Полтавського юридичного інституту, керівником агенції Марії Осипчук

20 лютого 2020 року за сприяння Полтавського обласного осередку Асоціації випускників Університету відбулася зустріч студентів з випускницею Полтавського юридичного інституту, керівником агенції Марії Осипчук, тренером в International Republican Institute (IRI), юристкою з питань управління житлом Осипчук Марією [1].

Фахівець з питань управління житлом завітала до альма-матер, щоб розповісти про законодавчі зміни у сфері житлово-комунального господарства.

Окрема увага була приділена питанням еволюції законодавства у сфері житлово-комунального господарства, управління багатоквартирними будинками, а також законодавчим новелам, які набирають чинності з 1 травня 2020 року, у відповідній царині. Більше інформації – у презентації виступу.

Порушені питання викликали жвавий інтерес в аудиторії. Учасники зустрічі у межах питань до спікера та подальшої дискусії поспілкувалися щодо форм управління багатоквартирними будинками, відмови від державного регулювання ціни утримання будинку, запровадження нових правил споживання комунальних послуг, сплати податку на землю, стягнення заборгованості з членів ОСББ, затребуваності юристів з питань управління житлом.

Підсумки заходу підбив голова Полтавського обласного осередку ГО “Асоціація випускників Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого” Олексій Любченко, який подякував учасникам за активну участь у спілкуванні, вручив поліграфічну продукцію із символікою Університету та висловив сподівання щодо подальшої співпраці з агенцією Марії Осипчук.

Наприкінці зустрічі було анонсовано проведення ювілейного Ярмарку вакансій у травні цього року – проекту, започаткованого за підтримки Асоціації випускників Університету, який відбувається на базі Полтавського юридичного інституту п’ятий рік поспіль [2] –, а також досягнуті попередні домовленості щодо підписання меморандуму про співпрацю у межах прийдешнього заходу.