15.04.2019 р., у стінах Полтавського юридичного інституту НЮУ ім. Ярослава Мудрого за сприяння Управління у справах сім’, молоді та спорту Виконавчого комітету Полтавської міської ради, у рамках проекту «Давайте поговоримо про булінг…» відбувся перший тренінг для директорів, заступників директорів, практичних психологів шкіл м. Полтави.

Надрукувати Надрукувати

                15.04.2019 р., у стінах Полтавського юридичного інституту НЮУ ім. Ярослава Мудрого за сприяння Управління у справах сім’, молоді та спорту Виконавчого комітету Полтавської міської ради, у рамках проекту «Давайте поговоримо про булінг…» відбувся перший тренінг для директорів, заступників директорів, практичних психологів шкіл м. Полтави.

         Захід зібрав 42 учасники з 30 ЗЗСО.

         Тренінг відкрив Директор Полтавського юридичного інституту НЮУ ім. Ярослава Мудрого – Олександр Миколайович Лемешко, який наголосив на важливості проведення побідних тренінгів через динамічність національного законодавства та необхідність постійної правоосвітньої роботи. Спікером тренінгу був Голова Ради студентського самоврядування Полтавського юридичного інституту НЮУ ім. Ярослава Мудрого – Ярослав Галєєв.

         Тренінг складався з 3 основних секцій: 1)What? 2)When? 3)How?.

         Перша секція «What?» – носила загальнотеоретичний характер та була спрямована на аналізування наявної нормативної матерії. Під час цієї секції розглядалися питання: що є булінг, основні прояви та нормативне закріплення.

         Друга секція «When?» – мала комбінований характер, поряд із застосування знань попередньої секції додавалися нові особливості законодавства та особливості судової практики. Важливим у цій секції було розмежування булінгу і конфлікту, а також, з’ясування особливостей відповідальності, яка передбачена КУпАП.

         Третя секція «How?» – носила практичний вимір із складанням відповідних документів, визначенням процедури реагування та аналізом судової практики.

         Важливо наголосити, що весь тренінг відбувався в умовах жвавої дискусії, що ще раз підкреслює актуальність тематики.

         По закінченню тренінгу всім учасниками були видані відповідні сертифікати про проходження тренінгу.