У Полтавському юридичному інституті відбувся семінар з підвищення кваліфікації для адвокатів, стажистів та помічників адвокатів

Надрукувати Надрукувати

У суботу, 22 червня, на базі Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся семінар з підвищення кваліфікації, проведений Радвокатів Полтавської області. Спікерами заходу стали викладачі Інституту.

Відкрив захід Голова Ради адвокатів Полтавської області Скукіс Володимир Францісович. Він привітав учасників семінару, оголосив регламент заходу та побажав учасникам плідної роботи.

З вітальним словом до адвокатів, стажистів та помічників адвокатів звернувся директор ПЮІ НЮУ імені Ярослава Мудрого, к.ю.н., доцент Лемешко Олександр Миколайович. Він наголосив на відкритості вишу та готовності до поглиблення співпраці, зокрема шляхом проведення подібних спільних заходів у майбутньому, побажав усім гарного настрою та продуктивного спілкування.

Спікер Гаркуша Андрій Олександрович, к. ю. н., доцент кафедри цивільного, господарського та фінансового права, адвокат, поспілкувався з учасниками на тему «NON-COMPETE та правозастосовча практика: іноземний досвід для України». У межах презентації він розкрив питання щодо побудови ефективної команди, добору персоналу й розповів, чому NCA – це важливо.

Наступний доповідач Гнатюк Андрій Юрійович, к. ю. н., асистент кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін, адвокат, виступив з темою «Провокація (підбурювання) злочину. Деякі питання здійснення захисту особи, стосовно якої проводилися НСРД». Андрій Юрійович розкрив сутність провокації злочину й акцентував на окремих аспектах проведення НСРД.

Доповідь Любченка Олексія Олександровича, асистента кафедри конституційного, адміністративного, екологічного та трудового права, адвоката, була присвячена «Реалізації адвокатами права на доступ до інформації». У межах запропонованої теми доповідач звернув особливу увагу учасників заходу на конституційно-правові засади права на інформацію, поняття інформації та її класифікацію за різними критеріями, акцентував увагу на можливі шляхи отримання інформації адвокатом під час надання професійної правничої допомоги крізь призму їх альтернативності та ефективності. Доповідь супроводжували приклади актуальної судової практики.

Спікер Кущ Олексій Євгенович, к.ю.н., доцент кафедри конституційного, адміністративного, екологічного та трудового права у межах семінару з підвищення кваліфікації розповів про «10 новел законодавства України про адміністративні правопорушення». Науковець навів актуальну статистику, приклади судової практики та розкрив типові питання, з якими стикаються юристи у відповідній сфері безпосередньо у практичній площині.

Усі запропоновані теми відзначались високим ступенем актуальності з практичної точки зору, викликали запитання та дискусії. Загалом, захід пройшов у активній, працьовитій атмосфері та зібрав понад 250 осіб.

Підсумки заходу підбив Голова Ради адвокатів Полтавської області Скукіс Володимир Францісович, який подякував усім учасникам заходу за роботу та анонсував найближчим часом проведення Радою адвокатів Полтавської області подібного заходу з підвищення кваліфікації.

Дякуємо організаторам та усім учасникам заходу. До нових зустрічей!