19 травня о 10:00 відбудеться лекція професора Латвійського університету Івети Рйенхолде на тему “Тенденції модернізації сфери державного управління в Центральній та Східній Європі”

17-05-2015, 20:02 Надрукувати Надрукувати
latvia_visit_img_1 latvia_visit_img_2 latvia_visit_img_3

Лекцію читатиме професор, заступник декана Факультету соціальних наук Латвійського Університету, незалежний експерт Конгресу місцевих та регіональних органів влади Ради Європи – Івета Рейнхолде. Тема: “Тенденції модернізації сфери державного управління в Центральній та Східній Європі”. В ході лекції буде оглянутий досвід як Латвії, так й інших країн Європи, які провели реформи державного управління. Реформа державного управління в Центральній та Східній Європі з початку 90-их років була сповнена обіцянь та розчарувань. Однак, є тенденції загальної модернізації в країнах, які приєдналися до ЄС в 2004 році. Як позитивний, так і негативний досвід Центральної та Східної Європи в модернізації їхнього державного управління може бути корисним для України з метою прискорення процесу реформування.

Захід проводиться за сприяння Посольства Латвійської Республіки в Україні та в рамках заходів щодо головування Латвії в Раді ЄС, які в травні також пройдуть у Львові 20 – 21 травня та в Києві 22 травня (завантажити програму заходів).