Викладач Інституту Олексій Любченко взяв участь у Літній школі з конституційного права, яку 14-16 серпня 2019 року в місті Яремче провів Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

Надрукувати Надрукувати

Викладач Інституту Олексій Любченко взяв участь у Літній школі з конституційного права, яку 14-16 серпня 2019 року в місті Яремче провів Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

У межах заходу двадцять викладачів з конституційного права з усієї України, представники різних наукових шкіл, долучилися до вивчення та перегляду навчальних методологій, а також огляду проекту підручника з конституційного права.

Учасники Літньої школи обговорювали, зокрема питання, як краще викладати конституційне право для нового покоління юристів, яку методологію, сучасні навчальні підходи та техніки слід для цього застосовувати.

Спікерами заходу були Микола Козюбра, доктор юридичних наук, професор кафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права Національного університету «Києво-Могилянська академія», суддя Конституційного Суду України у відставці, Андрій Мелешевич, Президент Національного університету «Києво-Могилянська академія», доктор політичних наук, професор кафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права, Юрій Барабаш, доктор юридичних наук, професор, проректор з навчальної роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Олена Бориславська, доктор юридичних наук, професор кафедри конституційного права Львівського національного університету імені Івана Франка, Олена Лисенко, кандидат юридичних наук, доцент кафедри порівняльного і європейського права Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка та Володимир Венгер, кандидат юридичних наук, доцент кафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Наприкінці Літньої школи окрему увагу було приділено проблемам методики викладання конституційного права та підбито підсумки заходу.

Організатори заходу відзначили, що учасники школи надали цінні коментарі та рекомендації, які допоможуть фіналізувати підручник з конституційного права, розроблений за підтримки Координатора проектів. Координатор проектів підтримує розвиток нових стандартів у навчанні ключових правничих дисциплін та покращенні змісту навчальних програм. Саме тому для удосконалення методик навчання, підтримки діалогу та обміну досвідом між представниками юридичних навчальних закладів по всій Україні Координатор проектів ОБСЄ в Україні продовжує підтримувати добру традицію проведення таких літніх шкіл для викладачів права.