11-12 листопада 2019 року у м. Полтава відбувся тренінг “Внутрішнє переміщення в Україні: гендерна чутливість локальних практик, юридичних інструментів і бізнес-практик”

Надрукувати Надрукувати

11-12 листопада 2019 року асистентка кафедри теоретико-правових дисциплін М. І. Любченко та асистент кафедри конституційного, адміністративного, екологічного та трудового права О. О. Любченко взяли участь у тренінгу “Внутрішнє переміщення в Україні: гендерна чутливість локальних практик, юридичних інструментів і бізнес-практик”. Захід організовано Харківською обласною фундацією “Громадська Альтернатива” в межах гранту, наданого проектом Ради Європи “Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень”. До участі у заході були долучені судді, адвокати, члени громадських об’єднань, представники органів місцевого самоврядування, бізнес-сектору та ін.
Протягом двох днів обговорювались надзвичайно актуальні питання щодо правового статусу внутрішньо переміщених осіб в Україні та за кордоном, щодо міжнародних та національних стандартів захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Також було проаналізовано кращі судові практики, позитивні приклади врахування гендерних лінз при наданні правової допомоги у справах, пов’язаних із внутрішнім переміщенням.
Цікаві думки, жваві дискусії, активні пропозиції щодо подолання певних недоліків у правовому регулюванні окреслених суспільних відносин в Україні – все це підтверджує актуальність обраної тематики. Впевнені, що отримані знання та практики допоможуть кожному учаснику заходу при здійсненні професійної діяльності.