Привітання ректора В.Я.Тація з 215-річчям з дня заснування Університету

Надрукувати Надрукувати

Шановні студенти, викладачі та співробітники!

Сердечно вітаю вас із 215-ою річницею з дня заснування Університету!

За цей час пройдено непростий шлях: від відкриття відділення моральних та політичних наук Імператорського Харківського університету до перетворення на авторитетний науковий і освітній центр світового рівня, яким виш є сьогодні. Із чотирьох викладачів, які працювали у перші роки, колектив збільшився до майже 750 членів професорсько-викладацького складу 41 кафедри, 16 інститутів, факультетів і відокремлених структурних підрозділів. Із кількох аудиторій відділення виріс автономний заклад вищої освіти з найсучаснішою інфраструктурою: навчальними корпусами, гуртожитками, спортивними спорудами та двома унікальними витворами будівельного мистецтва, Палацом студентів і Навчально-бібліотечним комплексом, що стали архітектурними перлинами Харкова.

В університеті сформувалися потужні наукові школи, знані не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Науковці університету  беруть активну участь у розбудові правової української держави, удосконаленні законодавства і правозастосування, запрошуються в якості експертів впливовими міжнародними організаціями для роботи над законопроектами, а всесвітньовідомі фахівці-правознавці мають за честь виступати на головному юридичному заході України – Харківському міжнародному юридичному форумі.

Про авторитет Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого свідчать різного рівня рейтинги та численні нагороди, а міжнародне визнання підтверджує перелік закордонних партнерських вишів, що постійно розширюється.

215 років, безумовно, поважний вік для закладу освіти, але колектив Університету завжди залишається молодим душею і постійно прагне до самовдосконалення. І це невипадково, адже його заряджають творчою енергією нові й нові покоління амбіційних і цілеспрямованих молодих людей, які, поважаючи традиції та науковий доробок учителів, роблять свій неоціненний внесок у розвиток юридичної науки і освіти, ефективно застосовують отримані в Університеті знання на практиці, рухають уперед державу, передаючи естафету молоді.

Тож хочу подякувати усім вам за самовіддану працю, наполегливість в отриманні знань і підтримку, яку я відчуваю у кожній нашій спільній справі. Миру і злагоди нам усім, добробуту, цілеспрямованості у реалізації прагнень, мрій і сподівань, нових успіхів у  праці на благо і процвітання України і нашого Університету!

Ректор Університету
Василь Тацій,