Викладач Полтавського юридичного інституту Полтава К.О. провела тренінг «Протидія торгівлі людьми» для студентів Полтавського будівельного технікуму транспортного будівництва

Надрукувати Надрукувати

20 листопада 2019 року, у рамках профорієнтаційної роботи кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін відбувся тренінг «Протидія торгівлі людьми», де ас. Полтава К.О. провела анкетування студентів для виявлення їх поінформованості та обізнаності про проблему експлуатації людей в Україні і закордоном, розказала про жахливу статистику жертв, адже торгівля людьми – це сучасне рабство! За оцінками Держдепартаменту США більше 600 тис осіб щорічно продають для використання з метою експлуатації.

Крім того Полтава К.О. роз’яснила студентам як розпізнати ознаки сумнівних пропозицій або оголошень про працю та засоби, за допомогою яких можна перевірити фірму-посередника з працевлаштування закордоном на її законність та компетентність.

Разом зі студентами технікуму виробили заходи протидії торгівлі людьми та покроковий план дій на випадок, якщо все ж таки людина стала жертвою експлуатації.

Наприкінці тренінгу, учасники переглянули документальний відео-ролик «Життя на продаж», де розповідається про трьох українців – жертв трудової й сексуальної експлуатації, яким вдалося втекти та розповісти про своє життя у рабстві.

Полтава К.О. запросила студентів Полтавського будівельного технікуму транспортного будівництва відвідати Полтавський юридичний інститут на день відкритих дверей та на заходи, що проводяться нашим навчальним закладом.