19 листопада 2019 року відбулися судові дебати з конституційного права

Надрукувати Надрукувати

19 листопада 2019 року відбулися судові дебати з конституційного права, організовані комітетом успішності Ради студентського самоврядування ПЮІ спільно з доц. кафедри конституційного, адміністративного, екологічного та трудового права  Полховською І. К. за присутності директора ПЮІ Лемешка О.М.

Судовий процес був змодельований на основі реального кейсу «The Queen v. Dudley and Stephens», що відбувався у Великій Британії наприкінці ХІХ століття.  

Сторонами засідання виступили студенти 2-го курсу, по чотири особи з боку обвинувачення і захисту відповідно. Кожна сторона мала представити власні переконливі аргументи на користь своєї позиції.

Вирішували справу 12 присяжних (студенти 2-го курсу) та 5 суддів (студенти 4-го курсу).

В ході дебатів дискутували щодо проблемних аспектів права на життя, позбавлення життя людини з огляду на «виняткові обставини» і можливості притягнення винних до відповідальності. Ці питання розглядались в розрізі історичної ретроспективи та з погляду сучасності.

 Під час обговорення виникали жваві дискусії між сторонами та судом, ніхто з присутніх не залишився байдужим до обговорюваних питань. Тому було вирішено в подальшому продовжити спілкування в такому форматі.

До нових зустрічей!