Викладачі Полтавського юридичного інституту Михайліченко Т.О. та Полтава К.О. прийняли участь у V Осінній школі з кримінального права для викладачів «Новелізація кримінального права України»

Надрукувати Надрукувати

Осіння школа з кримінального права – проект, організований за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та створений для об’єднання й обміну досвідом молодих викладачів, які прагнуть підвищити свою кваліфікацію, дізнатися про нові тренди та тенденції у науці кримінального права, методиках викладання.

Вже традиційно цей захід проходив у стінах Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, що радо прийняв представників 16 провідних закладів вищої освіти України, серед яких були асистенти кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін Полтавського юридичного інституту Михайліченко Т.О. та Полтава К.О.

Відкриваючи захід, ректор Університету В.Я. Тацій зазначив, що кримінальне право знаходиться під прицільною увагою суспільства, адже воно є найбільш суворим та ефективним інструментом не лише покарання, а й захисту невинуватих і жертв злочинів, а помилки у його застосуванні мають дуже тяжкі наслідки.

Упродовж трьох днів перед слухачами школи виступали провідні науковці, фахівці у галузі кримінального права: професор кафедри кримінального права №1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Ю.В. Баулін, професор кафедри кримінального та кримінального процесуального права Національного університету «Києво-Могилянська академія» М.І. Хавронюк, професор кафедри теорії права та прав людини Українського католицького університету В.О. Навроцький, доцент кафедри кримінального та кримінального процесуального права Національного університету «Києво-Могилянська академія» О.П. Горох,  доцент кафедри кримінального права №1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Ю.А. Пономаренко, доцент кафедри кримінального права №1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого О.В. Харитонова.

У контексті розробки нового Кримінального кодексу та Кодексу про кримінальні проступки учасники обговорювали актуальні теми, зокрема: концептуальні засади реформування кримінального законодавства; питання визначення і законодавчого закріплення злочину і проступку; проблеми закріплення у кримінальному законодавстві правил його застосування; нові методологічні підходи до викладання кримінального права.

            На завершення усі учасники отримали сертифікати про проходження курсу підвищення кваліфікації.