Викладач Полтавського юридичного інституту Полтава К.О. провела лекцію для працівників Державної установи «Полтавська виправна колонія №64»

Надрукувати Надрукувати

12 грудня 2019 року, у рамках Всеукраїнського тижня права та Всесвітнього дня прав людини, у Полтавській виправній колонії №64 відбулась лекція «Права людини у контексті дотримання прав засуджених до позбавлення волі». Асистент кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін Полтава К.О. розказала про історію становлення прав людини та їх покоління, національні та міжнародні гарантії захисту прав людини, звернула увагу слухачів на основні нормативно-правові акти і договори, які встановлюють або регулюють права людини.

На основі визначальних положень Конституції України, Загальної декларації прав людини, Європейської конвенції про захист прав та основоположних свобод, Європейського соціального статуту та Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання, було здійснено порівняння каталогу прав засуджених до позбавлення волі із правами інших категорій людей.

Підбиваючи підсумок зустрічі учасники обмінялися думками з приводу шляхів вирішення проблеми реалізації прав людини в Україні.