У Полтавському юридичному інституті відбувся випуск студентів-магістрів

Надрукувати Надрукувати

27 червня 2015 року у Полтавському юридичному інституті відбулася знаменна подія – перший випуск магістрів. Це – свято закінчення юності та початку самостійного дорослого життя, тому в ньому переплелися радість і смуток, спогади і мрії. У актовій залі Полтавського юридичного інституту зібралися магістри, викладачі, батьки, гості, випускники минулих років.

Сорок п’ять юнаків та дівчат, які п’ять років прожили єдиними надіями, єдиними турботами, радощами і печалями, отримали кваліфікацію магістрів з таких напрямків як місцеве самоврядування, правове забезпечення медичної та фармацевтичної діяльності, зовнішньоекономічна діяльність.

З вітальним словом до присутніх звернулася директор Полтавського юридичного інституту, доктор юридичних наук, професор Гуторова Наталія Олександрівна, яка наголосила на тому, що Полтавський юридичний інститут був і назавжди залишиться для випускників не лише навчальним закладом. Перш за все, це рідний дім, де було пережито стільки яскравих та неповторних моментів, місце, куди завжди можна повернутися за порадою, допомогою або просто людським спілкуванням.

Щирі та теплі побажання висловили випускникам і шановні гості – начальник відділу персоналу Державної фіскальної служби у Полтавській області Литвиненко Володимир Андрійович та начальник Полтавського міського управління юстиції Лутченко Олександр Миколайович.

Атмосферу свята створювали концертні номери у виконанні студентки 5-го курсу, лауреата міжнародного конкуру «Гранд Мюзік Фест», Всеукраїнського вокального конкурсу «Рідний край», переможниці конкурсу краси Міс ПЮІ Соловей Альони, студентів 1-го та 2-го курсів Крамар Анастасії, Гальченко Аліни, Тараненка Дмитра та Кутового Андрія, стипендіатки Роторі-клубу Дюсельдорф Шлострум, переможниці всеукраїнських та міжнародних музичних конкурсів, флейтистки Софії Матвієнко, студентки Полтавського юридичного коледжу Кравченко Аліни, студентів третього курсу Худолій Тетяни та Калюжного Костянтина.

Сподіваємося, що нашим випускникам судилося будувати нову Україну, прославляти рідний край, крокувати у європейське майбутнє, проте частка їхніх сердець назавжди залишиться у затишному куточку в історичному центрі славної Полтави – у Полтавському юридичному інституті!

Випускник Ярослав Борута написав чудовий вірш, який присвятив своїм однокурсникам та викладачам:

 
Быть первым – профессия
или бремя?
Идти по протоптанной
или новой?
Оценки поставит
наше время.
Мы связаны
нашей
эпохой.
И сколько прожито за каждый из курсов,
Сотрётся, забудется, перемелется,
Останутся люди
Главным достоинством
Так хочется с ними
в дальнейшем встретиться.
И вспомнить:
Как крабом из панциря
Тянется к Солнцу
Гудением лифтов до жара нагретый,
Вдохнули в кладку
нового корпуса
Всю мощь троекратно
прошедшего лета.
Пусть облачной сыпью рассеяли зайчиков,
И дождь нападает на крыши из шифера,
Везде встретишь наших
Девчонок и мальчиков,
Раскиданных по географии мира.
Прощайте!
Но кто же прощания любит?
И слов об учебе уже не осталось,
Но в жизни, конечно же, главное,
Люди.
И нам повезло: с вами мы
повстречались.
 

Від імені випускників своїми враженнями
ділиться Полтавцева Анастасія

2014-2015 навчальний рік – символічний в історії Полтавського юридичного інституту, адже відбувся перший випуск магістрів-правників.

Довгі й тернисті п’ять років навчання проминули для нас, магістрів, ніби одна мить. Здається, лише вчора відчувалось хвилювання від першої лекції, першого іспиту, а сьогодні ми вже випускники.

Полтавський юридичний інститут – це статус, а його диплом – це гордість. І все це – завдяки наполегливій співпраці викладачів разом з нами, студентами.

Студентські роки назавжди залишаються в пам’яті, для кожного вони – особливі. Для нас навчання в інституті запам’ятається не лише прекрасними змістовними лекціями, подоланням труднощів в опануванні надзвичайної кількості інформації та сходженням на нову професійну сходинку, а й справжнім виром яскравих моментів: новорічними директорськими балами, КВН, брейн-рингами, волонтерськими акціями, перемогами у спортивних змаганнях.

З щирою теплотою в серці висловлюю слова подяки за щоденну напружену, титанічну працю нашим викладачам, завдяки яким ми пройшли справжню школу життя. Ми вдячні за розуміння, підтримку й безмежну віру в наші сили й знання, за життєву мудрість, чуйність і невичерпне терпіння. Ми будемо пам’ятати всі настанови, адже отримуючи диплом магістра, ми усвідомлюємо, що навчання не закінчилось, насправді воно лише починається. Життя поставить перед нами ще багато завдань, які потрібно буде опанувати й вирішити.

Шановні викладачі, будьте певні: ми гордо пронесемо звання магістра Полтавського юридичного інституту!