13 лютого 2020 року відбулося засідання Школи медичного і фармацевтичного права.

Надрукувати Надрукувати

13 лютого 2020 року в аудиторії 108 Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого під керівництвом д.ю.н., професора Пашкова В.М. відбулося засідання Школи фармацевтичного права, учасниками якої стали студенти – магістри різних спрямувань, а саме: Правового забезпечення медичної та фармацевтичної діяльності, Кримінальної та Цивільної юстиції.
Студенти – спікери презентували свої доповіді з різноманітніших, а головне цікавих тем. Учасниками були заслухані доповіді Бондаренко К.С., Юрченко Ю.В., Ситніка Д.Р., Білоконь А.А., Телегіна Е. М., Сіренко А.П., Горбатко В.В. Філоненка О.С., Греся А.О. та Захожого О.Р., Петренка І.Ю. та Азаряна Б.Е.

Так, студентка напряму «Правового забезпечення медичної та фармацевтичної діяльності» Бондаренко К.С. підготувала доповідь на тему «Правове забезпечення реформування страхування як механізму фінансування системи охорони здоров’я» в якій ознайомила слухачів цікавою судовою практикою.

В свою чергу Юрченко Ю. В. у своїй доповіді «Правове забезпечення впровадження реформи системи охорони здоров’я» розповіла слухачам стосовно особливостей впровадження медичної реформи в Україні.

Варто зауважити, що доповідачами було досліджено цілу низьку проблемних питань. Так, Горбатко В.В. та Філоненко О.С заначили про проблему законодавчого закріплення поняття «евтаназії», Ситнік Д.Р. та Білоконь А.А. приділили увагу проблемним питанням кваліфікації такого злочину як «Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів», Телегін Е. М. та Сіренко А.П. розповіли студентам – слухачам про особливості права інтелектуальної власності стосовно лікарських засобів в Україні. Слід зазначити, що студенти напряму «Кримінальної юстиції» Азарян Б.Е. та Петренко І.Ю. підготували цікаву доповідь на тему: Належна практика (Good Practice, GxP), а студенти напряму «Цивільна юстиція» Захожий О.Р. та Гресь А. О. наголосили про проблемні питання правового регулювання оригінальних та генеричних препаратів в Україні

В обговорення прийняли майже всі учасники засідання Школи фармацевтичного права.