Призначили нового в. о. Міністра освіти та науки України

Надрукувати Надрукувати

Любомиру Мандзій призначили тимчасово виконувати обов’язки Міністра освіти та науки України.

25 березня на засіданні Уряду ухвалили рішення про призначення Любомири Мандзій тимчасово виконувачкою обов’язків Міністра освіти та науки України.

До цього ці посадові функції виконував Юрій Полюхович. Він був першим заступником колишньої Міністерки освіти й науки Анни Новосад.

25245

За інформацією на офіційному сайті Міністерства освіти й науки, Любомира Мандзій народилася 10 травня 1973 року у селі Опака Дрогобицького району Львівської області.

У 1995 році вона закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю “Географія”.

Упродовж 1998-2001 років за спеціальністю “Політичні інститути та процеси” навчалася в аспірантурі Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2003 році захистила дисертацію на звання кандидата політичних наук. 2008 року отримала вчене звання доцента.

З 2001 року до 2016 року жінка працювала на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету імені І. Франка.

Протягом 2016-2019 років була директором департаменту освіти й науки Львівської обласної державної адміністрації. У липні 2019 року перемогла у конкурсі на посаду начальника управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

11 вересня 2019 року Любомиру Мандзій призначили на посаду заступника 11-го Міністра освіти та науки України Ганни Новосад.

Тетяна Наказненко, PTV Полтавське Телебачення

фото: Міністерство освіти та науки України