До 95-річчя першого проректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Володимира Сташиса

Надрукувати Надрукувати

Фото-Сташиса-1

10 липня Володимиру Володимировичу  Сташису  (1925-2011) виповнилося б 95 років.

Герой України, кавалер багатьох державних, міжнародних орденів і медалей, академік Національної академії правових наук України, видатний  вчений, академіка права, професор, заслужений працівник вищої школи України, заслужений діяч науки і техніки України, нагороджений багатьма почесними відзнаками Володимир Володимирович понад 40 років працював першим проректором Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, виховав плеяду відомих юристів, науковців та педагогів.

Він зробив вагомий внесок у розвиток вітчизняної юридичної науки та освіти, був засновником харківської школи кримінального права, автором численних фундаментальних праць.

Володимира Володимировича відрізняли не тільки його ерудиція, а й високі людські якості – інтелігентність, незвичайна тактовність, душевна широта, щирість, чуйність, доброзичливість. Маючи всесвітнє визнання, він залишався скромною людиною, яка переймається проблемами тих, хто потребував його поради і допомоги.

На міському кладовищі №2 друзі та учні поклали квіти до пам’ятника відомого вченого і вшанували його пам’ять та добре ім’я.

Презентація науковой бібліотеки Університету за посиланням: https://bit.ly/2ZT0EVa