23-24 вересня 2020 р. відбулася дискусійна панель “Забезпечення правопорядку в умовах коронокризи” в межах роботи ІV Харківського міжнародного юридичного форуму, учасниками якого стали викладачі кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін Полтавського юридичного інституту.

Надрукувати Надрукувати
Обговорювалися питання експоненціальних технологій проти світової економічної кризи в умовах Covid-19 (доповідач – В. Бандура), окремі напрямки розвитку Держприкордонслужби України в умовах нових безпекових загроз (В. Нікіфоренко), чинники економічної злочинності (А. Бойко), корупційні ризики в умовах карантину (Р. Сіверс), а також досвід США у протидії корупційним правопорушенням (Е. Подгор) та ін.
 
2-й же день розпочався із жвавого обговорення проєкту нового КК України. Доповіді Наталії Гуторової та Юрія Пономаренка (учасники робочої групи) викликали багато питань серед учасників, які слухали виступи як в залі НЮУ, так і в онлайн-режимі. Також цікавими були повідомлення про “Забезпечення воєнної безпеки України в контексті сучасних викликів та загроз” (Ю. Луценко), “Агентне моделювання – нові можливості дослідження злочинності” (М. Карчевський) та ін.