22-23 жовтня 2020 р. відбулася міжнародна наукова конференція “Реформування кримінального законодавства України: сучасність та майбутнє”, в роботі якої взяли участь викладачі кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін ПЮІ

Надрукувати Надрукувати

Під час роботи конференції члени Робочої групи з питань розвитку кримінального права Комісії з питань правової реформи при Президентові України презентували оновлену редакцію Загальної частини проєкту нового КК України, а також розповіли про основні підходи при написанні ними Особливої частини. 

Для того було зібрано групу маститих вчених, щоб використати їх досвід, який спирається на їх власні та інші проведені наукові дослідження. Не менш відомими були й учасники, які взяли участь в обговоренні (Борисов В.І., Демидова Л.М., Дудоров О.О., Киричко В.М., Куц В.М., Панов М.І., Степанюк А.Х., Тютюгін В.І., Харитонова О.В., Шаблистий В.В. та ін.). Окремо можна відмітити, що висловлювали свої погляди й молоді науковці.

Виступів, уточнень та запитань до членів Робочої групи було дуже багато. Дискусії були надзвичайно палкими та жвавими: і відносно виключення суспільної небезпечності як ознаки злочину, і про жорсткість (на думку окремих дослідників – жорстокість) нового проєкту КК, і про підходи щодо побудови статей Особливої частини КК. А особливо: чим треба керуватися при написанні проєкту: традиційними підходами чи новаційними ідеями?

Тож закликаємо всіх ознайомитися із оновленою редакцією проєкту нового КК на сайті https://newcriminalcode.org.ua/