Привітання ректора Університету Анатолія Гетьмана з нагоди Дня Соборності України

Надрукувати Надрукувати

Шановні викладачі, співробітники та студенти!

22 січня наша держава святкує День Соборності України. Саме цього дня 1919 року на майдані перед Софією Київською було урочисто проголошено Акт Злуки – об’єднання  східних і західних українських земель у єдину Соборну українську державу. Ця видатна подія в часі збіглася з річницею ухвалення IV Універсалу Центральної Ради, за яким Українська Народна Республіка ставала незалежною.

Проголошення соборності є підтвердженням могутньої творчої енергії нації, її прагнення до етнічної єдності та територіальної цілісності.

Історичні події початку ХХ століття, закладені в основу процесів, що відбуваються в Україні, стали підґрунтям для утвердження національної ідеї. Акт Злуки відкрив для нашої країни шлях до становлення України як незалежної та соборної.

Нині, у наш буремний час, День Соборності України нагадує нам про необхідність єднання, важливість забути про політичні амбіції заради  збереження територіальної цілісності та незалежності України. Лише спільними  зусиллями, добрими справами зможемо остаточно довести до кінця розпочаті демократичні перетворення і гідно відповісти на сучасні внутрішні та зовнішні виклики.

Бажаю всім міцного здоров’я, миру, злагоди, щастя, родинного затишку, наснаги для нових звершень на благо України!

Ректор Національного юридичного університету
імені Ярослава Мудрого
Анатолій ГЕТЬМАН