13.05.2021 року відбувся студентський круглий стіл «Актуальні проблеми теорії та історії держави і права»

Надрукувати Надрукувати

13 травня 2021 року викладачами кафедри теоретико-правових дисциплін Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого – Козаченком А.І., Лебеденко С.О, Любченко М.І. та Прохазкою Г.А. був проведений студентський круглий стіл «Актуальні питання держави і права». Захід організований за результатами роботи студентських наукових гуртків кафедри теоретико-правових дисциплін за 2020-2021 навчальний рік.

Усниками заходу стали студенти 1 курсу – Степаненко А., Старокожко О., Шостак Д., Дмитренко А., Олаг В., Лисенко О., Портянко Д., а також студенти 2 курсу – Войтенко К., Кушпільова К., Юхименко К. Вони виступили з цікавими доповідями, присвяченими різним питанням права і держави, зокрема, щодо сутності і шляхів забезпечення гендерної рівності в Україні та світі, обмеження свободи пересування в умовах воєнного конфлікту, права на доступ до інтернету, адвокатури за II та III Литовськими статутами 1566 та 1588 років, кодифікації термінології в Законі України «Про авторське право і суміжні права», особливості позитивної та негативної юридичної відповідальності та інші.

Слід відзначити, що під час вказаного заходу відбувалась жвава дискусія, висловлювались цікаві думки з тих чи інших питань, що є свідченням зацікавленості студентів у проведенні таких наукових заходів.