22 вересня 2021 року в стінах Полтавського юридичного інституту відбулося засідання Школи медичного права під керівництвом професора Пашкова В. М.

Надрукувати Надрукувати

Протягом засідання студенти ПІ-42 групи виступили із доповідями щодо актуальних проблем медичного права.

Величко Владислава та Потапенко Ірина досліджували питання «Безоплатна медична допомога: міф чи реальність». В рамках доповіді було проведено аналіз програм медичних гарантій – 2021 та з’ясовано їх вплив на реалії сьогодення.

Дудник Аліна та Надтока Оксана зосередили свою увагу на темі «Правового забезпечення надання гарантій медичним працівникам у сільській місцевості». Під час виступу було окреслено основні проблеми надання медичних послуг у віддалених місцевостях, зважаючи на сьогоденну ситуацію. Висвітлено ряд привілеїв, якими наділяється медичний персонал, працюючи у малонаселених пунктах країни.

Олещенко Ян та Слободян Валентин виступили із доповіддю на актуальну тему: «Неякісні лікарські засоби та відповідальність за їх реалізацію». У своїй роботі вони вказали, які є види відповідальності за виготовлення неякісних лікарських засобів та надали алгоритм дій щодо повернення таких засобів у аптеки.

Не менш цікавим був виступ Лисенко Жанни та Храпач Анастасії, які розповіли аудиторії про «Сурогатне материнство». Своїм дослідженням вони визначили сучасний стан правової регламентації сурогатного материнства в нашій державі, звернули увагу на закордонний досвід та розповіли про міфи, які існують у світі.

Також з доповіддю щодо «Легалізації канабісу в Укаїні»  виступили Рагулін Олександр і Торяник Артем. Зокрема, було проаналізовано дію даного преперату, форми використання та необхідність його легалізації.