Викладачі Полтавського юридичного інституту взяли участь в роботі V Харківського міжнародного юридичного форуму

Надрукувати Надрукувати

Харківський міжнародний юридичний форум, що організовується та проводиться Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого, було засновано у 2017 як відкриту міжнародну платформу для обговорення  проблем, найбільш актуальних для світової юридичної спільноти.

У 2021 році форум тривав п’ять днів, протягом яких відбулися: сателітні заходи, панельні дискусії, круглі столи, презентації книг та підручників, науково-практичні конференції, школи та інтелектуальні ігри для студентів, майстер-класи, діалоги-обговорення, міждисциплінарні воркшопи тощо. У перелічених заходах форуму взяли участь вітчизняні та зарубіжні науковці, юристи-практики, члени та очільники громадських організацій, представники бізнесу, студенти та аспіранти. Форум став чудовою платформою для обміну думками з найбільш актуальних проблемних питань вітчизняної юриспруденції, а також пошуку шляхів їх вирішення, нетворкінгу.

Викладачі Полтавського юридичного інституту долучилися до проведення V Харківського міжнародного юридичного форуму не тільки як учасники, але як організатори та модератори секцій в межах сателітних заходів.

Так, двадцять першого вересня 2021 року викладачами Полтавського юридичного інституту проведено сателітний захід «Медичне право та фармацевтичне право: виклики сьогодення» у межах V Харківського міжнародного юридичного форуму. Зокрема, партнерами цього заходу стали Науково-дослідний інститут вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса НАПрН України, ГО «Всеукраїнська фармацевтична палата», ГО «Асоціація фармацевтичного і медичного права». Ідейними натхненниками та модераторами цієї сателітної панелі виступили д.ю.н., професорка, завідувачка лабораторії дослідження проблем національної безпеки у сфері громадського здоров’я Наталія Гуторова та д.ю.н., професор Віталій Пашков. До організації цього заходу долучилися к.ю.н., доцентка Тетяна Михайліченко, к.ю.н., доцентка Ганна Сидоренко, асистент Петро Нога.

Відкрив захід ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Анатолій Гетьман, наголосивши на важливості вдосконалення медичного та фармацевтичного правового регулювання, особливо під час діючої медичної реформи. Зокрема, він висловив сподівання, що частина тих питань, які потребують нагальної відповіді, будуть обговорені під час роботи заходу.

З привітаннями та вступними словами виступили керівник Проєкту ЄС «Pravo-Justice» Довітас Віткаускас, голова правління ГО «Всеукраїнська фармацевтична палата», член Ради Міжнародної фармацевтичної федерації, член Американської асоціації фармацевтів Олег Клімов, суддя Верховного Суду Семен Стеценко. Всі вони висловилися про актуальність та важливість створення майданчиків для вирішення проблем у сфері медичного та фармацевтичного права України та продовжили роботу в межах секційних засідань.

Тож сподіваємося на наступні зустрічі та плідну співпрацю у майбутньому!